Alianţa globală investește o sumă colosală în lupta cu deșeurile din plastic

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Alianţa şi-a propus să investească 1,5 miliarde de dolari
Alianţa şi-a propus să investească 1,5 miliarde de dolari
Alianţa globală pentru Eliminarea Deşeurilor din Plastic (AEPW), o nouă entitate care va cuprinde 30 de companii din lanţul valoric al materialelor plastice şi al bunurilor de consum, a angajat peste un miliard de dolari în vederea identificării de soluţii pentru rezolvarea problemei globale a deşeurilor din plastic, se arată într-un comunicat al unuia dintre membrii fondatori, BASF. 

În acest context, Alianţa şi-a propus să investească 1,5 miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru dezvoltarea de soluţii noi, care vor fi aplicate la scară largă, şi să contribuie la minimizarea şi la gestionarea deşeurilor din plastic. Printre acestea se află şi reutilizarea materialelor plastice, pentru a ajuta la crearea unei economii circulare. 

"Cheia constă în a înţelege de unde provin deşeurile din plastic", precizează compania. 

AEPW va iniţia acţiuni în zonele în care acestea sunt cel mai necesare şi vor include proiecte care să contribuie cu soluţii în patru domenii-cheie, precum: dezvoltarea infrastructurii pentru colectarea şi gestionarea deşeurilor şi pentru intensificarea reciclării; inovaţie pentru promovarea şi extinderea noilor tehnologii, care fac reciclarea şi recuperarea materialelor plastice mai uşoare şi care creează valoare prin reutilizarea materialelor plastice; educarea şi implicarea guvernelor, a companiilor şi a comunităţilor pentru mobilizarea acţiunilor; curăţarea zonelor cu concentraţii mari de deşeuri de plastic din mediul înconjurător, în special a traiectelor principale, cum ar fi râurile, care transportă deşeuri terestre spre ocean. 

Citește și:

Poluare cu mase plastice, polistiren, piese auto și jucării, în Marea Nordului GALERIE FOTO

Noua alianţă este o organizaţie non-profit care include companii din întregul lanţ valoric global de produse plastice şi de bunuri de larg consum: producători de produse chimice şi de plastic, companii producătoare de bunuri de larg consum, retaileri, companii de transformare şi de gestionare a deşeurilor. 

"Cercetările efectuate de Conservarea Oceanelor (Ocean Conservancy) arată că materialele plastice din ocean provin, în mod predominant, din deşeurile neadministrate corespunzător de pe uscat. Cele mai multe deşeuri din plastic sunt răspândite prin râuri - care în final pot fi restrânse la 10 cursuri de apă importante din întreaga lume, în principal din Asia şi Africa. Multe dintre acestea străbat zone dens populate, care nu dispun de o infrastructură adecvată de colectare şi de reciclare a deşeurilor, ceea ce conduce la o răspândire semnificativă a deşeurilor", se arată în comunicat. 

Alianţa globală pentru Eliminarea Deşeurilor din Plastic este formată din următoarele companii - membri fondatori: BASF, Berry Global, Braskem, Chevron Phillips Chemical Company LLC, Clariant, Covestro, CP Group, Dow, DSM, ExxonMobil, Formosa Plastics Corporation SUA, Henkel, LyondellBasell, Mitsubishi Chemical Holdings, Mitsui Chemicals, NOVA Chemicals, OxyChem, PolyOne, Procter & Gamble, Reliance Industries, SABIC, Sasol, Shell, Suez, SCG Chemicals, Sumitomo Chemical, Total, Veolia şi Versalis (Eni). 

Citește și:

Depozit neconform de materiale periculoase, închis definitiv


În prezent, BASF implementează programul internaţional Operation Clean Sweep în toate sediile sale globale de producţie a peletelor din plastic, care urmăreşte prevenirea pierderilor de astfel de pelete de-a lungul lanţului valoric, prin măsuri comportamentale, organizaţionale şi tehnice. În plus, compania se implică în diverse proiecte de colaborare şi asociere privind gestionarea deşeurilor şi educaţia, precum Consiliul Mondial al Plasticelor, Fundaţia Ellen MacArthur sau Ceflex. 

BASF a generat vânzări de peste 60 de miliarde de euro, în anul 2017. Acţiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (BAS). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Naţională a României
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Copil
Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com

CCIR a organizat Forumul de Afaceri România – Polonia

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

foto: pexels
Tichete / Foto: DCBusiness

Tichetele scapă de impozitare și contribuții sociale

O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...

Dacia Bigster / sursa foto: Dacia.ro

Vânzările Dacia în Europa au scăzut

Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...

Exploatare minieră
Experții au analizat toate aspectele / FOTO: Freepik
Industrie / Sursa: Freepik.com
Daniel Apostol, Franck Neel și Raluca Covrig / Foto: DCBusiness
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook

Bursa de Valori Bucureşti, în creştere. Cifrele zilei

Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...

Joe Biden și Volodimir Zelenski / Foto: Casa Albă / Flickr
Bună dimineața!
Riscă să devină vulnerabil / FOTO: Freepik
Warren Buffett
Disperare!
Sedinta de Guvern
vouchere sociale
Foto: Oana Pavelescu

pixel