ALOCAȚII majorate. Raluca Turcan. Astea sunt cifrele, aceștia sunt banii
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Ministrul Muncii știe exact de ce au nevoie copiii
Ministrul Muncii știe exact de ce au nevoie copiii
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit cu noi precizări privind alocațiile pentru copii, menționând, înainte de toate, că ”bugetul de anul acesta este un buget ca după o criză economică generată de criza sanitară și avem alocat aproximativ 9,8 miliarde de lei pentru plata alocațiilor, cu majorarea de la 1 ianuarie pe care ne-am asumat-o din prima zi să o facem”.

Dar, a continuat Raluca Turcan, ”pentru a majora alocațiile și în luna iulie, mai este nevoie de 2 miliarde de lei și atunci cine consideră că această majorare poate fi făcută și susținută trebuie să vină cu sursa de finanțare pentru acești bani”, a precizat Raluca Turcan la B1 TV.

În același timp, ministrul i-a asigurat pe părinţi că Guvernul va identifica eventuale resurse pentru o nouă majorare.

„Dacă există cea mai mică resursă pentru a creşte din nou alocaţiile, această majorare, noi o să o identificăm, însă, iarăși, nu mi se pare firesc să fie manipulați în permanență politic. Acestea sunt cifrele, aceștia sunt banii. V-am zis, întotdeauna ai și varianta cealaltă, să cheltuiești nesăbuit, să te împrumuți.

Această etapizare a fost făcută undeva spre finalul anului trecut, când am sperat că bugetul de anul acesta va putea susține cele două majorări. Când s-a realizat bugetul pentru anul 2021, am putut să plătim pentru alocații 1% din PIB. Eu nu zic că alocația e mare, în niciun caz. Cred că în România și copiii, și persoanele vârstnice, și asistații sociali au nevoie de un sprijin mult mai puternic și mai pregnant din partea statului, dar pe de altă parte acum pentru alocații plătim 1%.

Citește și Ludovic Orban anunță când se vor majora alocațiile

Un copil, dacă vreți să fie ajutat cu adevărat, dacă este vulnerabil, are nevoie de servicii integrate, de asistență medicală, de consiliere școlară, de consiliere educațională, de consiliere vocațională. Să știți că pentru mulți copii bănuții aceștia nici măcar nu ajung la ei, ajung în buzunarele altora și se duc în niciun caz pe educația lor, abia acolo este problema și mi-aș dori să ajungem să vorbim serios despre subiectul acesta”, a mai declarat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel