Alphabet, compania-mamă a Google, vrea să preia o companie care costă 35 miliarde $
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Unul dintre sediile Google / FOTO: Wikipedia
Unul dintre sediile Google / FOTO: Wikipedia
Alphabet, companie care deține Google, a pus ochii pe HubSpot, o firmă americană de software de marketing, evaluată la 35 de miliarde de dolari.

În lumea mereu efervescentă a tranzacțiilor tehnologice, se conturează, iată, o potențială propunere care cu siguranță va face mare vâlvă. Alphabet, compania-mamă a Google, vrea să pună mâna pe HubSpot, o companie de software specializată în inbound marketing. Dacă inițiativa se va concretiza, încă este incert finalul poveștii, tranzacția ar marca un punct de cotitură în istoria mastodontului american. Practic, Alphabet își va extinde influența în domeniul software-urilor.

Google dispune de bani, dar... 

Astăzi, Alphabet are în trezorerie aproape 111 miliarde de dolari, suficient pentru a-și permite achiziții XXL. Prin urmare, nu ar fi o problmă prelurea HubSpot, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de dolari. Discuții pe această temă au început deja, dar nu direct cu firma-țintă, ci cu banca Morgan Stanley.

Chiar dacă are bani, Alphabet a solicitat o evaluare a fezabilității unei astfel de achiziții, așa cum cere tradiția, dar mai ales, așa cum cere contextul. Pe lângă valoarea ofertei, Alphabet trebuie să știe dacă poate face acest pas, dacă i se va permite de organele de resort, având în vedere că sectorul se află sub o presiune puternică din partea structurilor de reglementare.

Astăzi, HubSpot este evaluat la 35 de miliarde de dolari. Prin urmare, ar putea fi negociată o cumpărare în jurul acestei sume. HubSpot, o companie născută în 2006 și fondată de doi absolvenți ai MIT (Massachusetts Institute of Technology), are peste 130.000 de clienți în 135 de țări. Mulți dintre clienții săi spun că oferă cel mai eficient instrument de automatizare a marketingului și CRM (gestionarea relațiilor cu clienții) de pe piață.

Cea mai mare achiziție din istoria sa

Dacă Alphabet reușește să încheie afacerea HubSpot, ar fi cea mai mare făcută vreodată de companie. Va fi o dovadă că are, fără îndoială, capacitatea de a profita de oportunități strategice și de a naviga într-un mediu de reglementare complex. Dar până acolo mai este un drum lung de străbătut. 

Între timp, știrile despre o posibilă achiziție au avut deja un impact asupra pieței financiare, acțiunile HubSpot crescând cu 11%, iar acțiunile Alphabet scăzând ușor, după cum a menționat Reuters. Aceste fluctuații reflectă cu siguranță anticiparea și incertitudinea din jurul acestei potențiale propuneri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...

Fotbalul francez, contract cu Nike de o valoare ”istorică”

Federația Franceză de Fotbal deține unul dintre cele mai...

Amazon va crea 3.000 de locuri de muncă în Franța

Compania americană intenționează să investească în...

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Știri despre noile decizii de pensionare, cei 15 mii de...


pixel