Altă companie germană vrea să dea lovitura cu un nou vaccin COVID
Autor: Simona Haiduc | 19 aug 2022, 09:44
Este vorba despre o tehnologie total nouă
Este vorba despre o tehnologie total nouă
Dacă va fi aprobat, vaccinul, numit Skycovion, va fi al șaptelea acceptat în Uniunea Europeană.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat că examinează un nou vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de laboratorul german SK Chemicals, care utilizează nanotehnologia pentru a ataca virusul, în perspectiva unei posibile reapariții a pandemiei în toamnă.

Dacă va fi aprobat, vaccinul, denumit Skycovion, ar fi al șaptelea acceptat în Uniunea Europeană, în timp ce alte seruri  noi sunt, de asemenea, luate în considerare de Agenția Europeană cu sediul la Amsterdam pentru a fi aprobate de UE. SK Chemicals "a prezentat date privind capacitatea acestui nou vaccin de a induce anticorpi împotriva tulpinii originale a SARS-CoV-2, virusul responsabil de Covid-19", a precizat EMA.

Vaccinul se bazează pe nanoparticule care conțin elemente ale proteinei Spike, care este cheia care permite SARS-CoV-2 să pătrundă în celulele umane. Vaccinul dezvoltat de SK Chemicals conține, de asemenea, un "adjuvant" pentru a stimula răspunsul imunitar al organismului la vaccin, a precizat agenția.

Până în prezent, UE a autorizat utilizarea vaccinurilor dezvoltate de AstraZeneca, Janssen, BioNTech-Pfizer, Moderna, Novavax și Valneva, care și-a suspendat producția de vaccinuri Covid.

Citește și BioNTech și Pfizer au dat în judecată CureVac în Statele Unite

În același timp, Pfizer și BioNTech au lansat un studiu pentru o variantă îmbunătățită a vaccinului COVID.

Dezvoltatorul vaccinului COVID, compania germană BioNTech a anunțat că el și partenerul său american Pfizer au intentat un proces la Tribunalul Districtual din Massachusetts, solicitând o hotărâre prin care să se constate că nu încalcă brevetele americane deținute de rivalul CureVac.

În plângerea depusă se arată că laboratorul CureVac încearcă să profite de succesul vaccinurilor COVID de la BioNTech și Pfizer, după ce eforturile CureVac de a-și crea propriul vaccin au eșuat.

La începutul acestei luni, CureVac a intentat un proces în Germania împotriva BioNTech pentru utilizarea tehnologiei ARNm și nu a exclus posibilitatea de a intenta alte acțiuni în justiție împotriva partenerului BioNTech, Pfizer, sau a producătorului rival de vaccinuri cu ARNm, Moderna Inc.

BioNTech a declarat că brevetele americane ale CureVac sunt echivalente cu brevetele germane invocate de CureVac în procesul din Germania.

BioNTech și Pfizer au cerut instanței din Boston să declare că vaccinul lor Comirnaty nu încalcă trei dintre brevetele CureVac legate de vaccinurile pe bază de ARN. Companiile au declarat în fața instanței că Comirnaty nu funcționează în același mod ca și tehnologia brevetată de CureVac. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe