Altă minune în China. Cel mai lung și mai complex pod din lume VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Trec mașini și trenuri
Trec mașini și trenuri
Ultima platformă de beton de 473 de tone a fost atașată și fixată, cu șuruburi și dispozitive de montare uriașe, la podul peste Strâmtoarea Pingtan, din provincia chineză Fujian. Un alt megaproiect angajat de autoritățile de la Beijing. 

Încheierea lucrărilor a fost întâmpinată cu ropote de aplauze din partea constructorilor, dar și a funcționarilor de stat veniți să asiste la ceremonie. Pentru ca spectacolul să fie complet, iar bucuria deplină, cerul s-a umplut de jocuri de artificii.

Construcția are o lungime de 55 de kilometri, iar greutatea totală a lucrării depășește 400.000 de tone. Podul este capabil să reziste unui cutremur cu magnitudinea de 8 grade pe Richter și a unui taifun cu rafale de vânt de peste 300 kilometri pe oră.

Citește și Autostrada din nori. Podul lung de 3000 de metri al pasajului autostrăzii Shijiazhai VIDEO

Grație noului pod, timpul de deplasare din Hong Kong la Zhuhai s-a redus de la trei ore la 30 de minute. ”Dintre toate podurile care se contruiesc în întreaga lume, acesta este, fără îndoială, cel mai complicat”, au declarat responsabilii proiectului, precizând că este primul și cel mai lung pod din lume, destinat circulației auto și feroviare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel