Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
”Vor putea beneficia de această amânare a ratelor doar cei care nu și-au amânat ratele în trecut, în cele două sesiuni, din 2020 și din 2021. Au fost 700.000 de români care și-au amânat ratele în 2020 și aproape 20.000 în 2021. Pentru ei nu se va mai putea face acest lucru”, a spus analistul Adrian Negrescu.
Pe de altă parte, atenție, ca și la precedentele sesiuni, a adăugat el, ”nu vor putea amâna ratele cei care au deja datorii la bancă, mai exact cei care au deja rate neplătite. Așa s-a întâmplat și atunci”.
În privința celor care pot face acest lucru, adică pot solicita o amânare la plata ratelor, Negrescu i-a îndemnat să nu facă nimic. Și a explicat de ce: ”Pentru că marea diferență între ce este acum și ce a fost în perioadele din 2020 și 2021 este nivelul dobânzii. Atunci, dobânzile erau stabile, acum dobânzile cresc de la o zi la alta”, a subliniat analistul financiar Adrian Negrescu.
Întrebat, în altă ordine de idei, cum face o persoană dovadă că, între timp, i-au crescut cheltuielile cu cel puțin 25% și, prin urmare, se vede în incapacitatea de a-și plăti ratele, expertul a spus că printr-o declarație pe proprie răspundere. ”Așa cum s-a întâmplat, de altfel, și la precedentele decizii. Ai făcut o declarație pe proprie răspundere că ai fost afectat de pandemie iar acum că au crescut cheltuielile cu atâtea procente, o depui la bancă. La rândul ei, banca trebuie în 15 zile să o avizeze și în 30 de zile propune solicitantului un grafic de recadențare a împrumutului. Aceasta a fost, cel puțin până acum, metodologia. Rămâne de văzut cum va fi acum, având în vedere condițiile care s-au schimbat de atunci și până în prezent. În plus, ceea ce trebuie să știe românii care vor să-și amâne ratele pe termen de nouă luni, trebuie să știe că, la final, vor plăti rate cu 30% mai mari, având în vedere inflația, având în vedere creșterea dobânzilor și având în vedere acest principiu al dobânzii la dobândă, a precizat analistul financiar.
Citește și Avertismentul BNR. Analist: Din păcate nu se vede luminița de la capătul tunelului
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...