Conform Comisiei Europene, Amazon ar fi profitat de unele beneficii fiscale ilegale prin intermediul unui acord încheiat în 2003, permițându-i companiei să evite plata unor impozite pentru o mare parte din veniturile realizate de sediul european al companiei, în Luxemburg. Comisia a evaluat avantajele obținute de Amazon la 250 de milioane de euro și în octombrie 2017 a dispus restituirea acestei sume.
"Curtea de Justiție confirmă faptul că Comisia Europeană nu a stabilit că decizia fiscală acordată companiei Amazon a fost un ajutor de stat incompatibil cu piața internă (a UE)", a declarat Curtea de Justiție a Uniunii Europene, conform CNN.
Decizia este definitivă.
"Salutăm hotărârea Curții, care confirmă faptul că Amazon a respectat toate legile aplicabile și nu a primit niciun tratament special. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să ne concentrăm asupra livrărilor pentru clienții noștri din întreaga Europă", a declarat un purtător de cuvânt al Amazon.
Chiara Putaturo, expertă în fiscalitate a Oxfam în UE, a criticat decizia.
"Amazon a primit un cadou de Crăciun mai devreme în acest an, deoarece compania a evitat factura fiscală de zece ani către Luxemburg și poate continua să facă acest lucru", a declarat ea.
"Acesta este motivul pentru care UE trebuie să vină cu reforme fiscale reale. Ea poate începe prin a nu mai privi în altă parte atunci când este vorba de paradisuri fiscale din interiorul granițelor sale care permit companiilor să se sustragă de la plata facturilor fiscale prin intermediul unor birouri goale."
La începutul acestei luni, compania franceză de utilități Engie a câștigat lupta împotriva unui ordin al UE de a plăti 120 de milioane de euro în impozite restante către Luxemburg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...