Amazon oferă credite gratuite startup-urilor. Cu ce scop
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Start-up / FOTO: Freepik
Start-up / FOTO: Freepik
Amazon Web Service și-a extins programul de credite gratuite pentru startup-uri pentru a acoperi costurile generate de utilizare unor modele performante de inteligență artificială, informează agenția Reuters, citând reprezentanți ai companiei. 

Potrivit surselor citate, compania încearcă, în același timp, să crească cota de piață a platformei sale Bedrock AI. Iar, pentru a atrage startup-uri, Amazon va permite ca, de acum înainte, creditele sale în cloud să acopere folosirea modelelor de la alți furnizori, inclusiv Anthropic, Meta, Mistral AI și Cohere.

„Este un alt cadou pe care îl oferim ecosistemului startup-urilor și sperăm ca, în schimb, startup-urile să continue să aleagă AWS ca o primă opțiune”, a declarat Howard Wright, vicepreședinte și șef global al startup-urilor la AWS.

Mișcarea vine după o investiție de 4 miliarde de dolari în Anthropic sub formă de bancnote convertibile. Conform acordului, Anthropic va folosi AWS ca furnizor principal de cloud, precum și cipurile Trainium și Inferentia pentru a-și construi și antrena modelele.

Potrivit domnului Wright, creditul gratuit al Amazon va contribui la veniturile Anthropic, unul dintre cele mai populare modele de pe Bedrock.

"Face parte din construirea ecosistemului. Nu facem un secret", a spus el, adăugând că AWS oferă o gamă largă de opțiuni și securitate pentru startup-uri. Amazon a declarat că, în ultimii zece ani, a oferit startup-urilor credite de peste 6 miliarde de dolari.

Amazon nu este singurul mare furnizor de cloud care oferă credite gratuite pentru a atrage startup-uri AI. Microsoft Azure oferă credite care pot fi utilizate pentru modelele OpenAI, în timp ce creditele Google Cloud pot fi aplicate la peste 130 de modele pe Vertex AI.

Investițiile marilor companii tehnologice în startup-urile AI au atras atenția autorităților de reglementare, Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din SUA deschizând o investigație privind sprijinul Microsoft pentru OpenAI, precum și investiția Google și Amazon în Anthropic.

Citește și Microsoft: Google este înaintea tuturor în inteligența artificială generativă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...


pixel