Amazon va începe să vândă autoturisme Hyundai online
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mașini / Sursa: Freepik.com
Mașini / Sursa: Freepik.com
Hyundai și Amazon au dat mâna pentru vânzările auto în mediul online.

Utilizatorii Amazon vor putea să cumpere online automobile marca Hyundai în SUA începând de anul viitor, au anunțat joi cele două companii care au pornit o colaborare.

Clienții vor putea să cumpere, să aleagă opțiunile modelelor și ulterior să facă achiziția unei mașini pe Amazon urmând ca mai apoi programeze livrarea prin intermediul unui dealer Hyundai local, au precizat cele două companii, conform Reuters.

Acordul dintre Hyundai și Amazon este parte a unei înțelegeri anunțate în urmă cu doi ani care vizează extinderea showroom-ului Hyundai pe această platformă, permițând clienților, să compare, să calculeze prețul și să localizeze un dealer pentru a finaliza cumpărarea.

Hyundai a înființat primul său showroom digital pe Amazon în 2018. Cea mai recentă versiune a fost anunțată la Salonul Auto de la Los Angeles.

Pare a acestei colaborări este și o nouă opțiune pentru vehiculele mărcii auto care va permite cumpărătorilor, începând cu 2025, să acceseze asistentul vocal Alexa de la Amazon direct de la volan.

"Parteneriatul cu una dintre companiile cele mai centrate pe relația cu clientul deblochează oportunități incredibile pe măsură ce continuăm să ne extindem portofoliul, să ne dezvoltăm rețeaua de vânzări, să facem tranziția către electrificare și să realizăm viitorul mobilității inteligente", a declarat Jay Chang, CEO-ul Hyundai Motor, într-o declarație.

Directorul executiv al Amazon, Andy Jassy, a declarat că parteneriatul cu Hyundai va schimba "ușurința cu care clienții pot cumpăra vehicule online".

Dealerii auto reprezintă o piesă importantă în strategia vânzărilor marilor companii, de aceea, cele mai multe showroom-urile digitale sau site-urile de vânzări nu pot eschiva această etapă care în cele mai multe țări este reglementată prin lege. Drept urmare, conform CNBC, acțiunile unor retaileri auto din SUA acu înregistrat creșteri de 6% sau 7%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salina Praid a fost închisă. Veşti proaste pentru turişti

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să viziteze...

Bani de la stat pentru montarea repartitoarelor. Află detalii

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus...

CFR modernizează haltele Costineşti Tabără şi Neptun

Veşti bune pentru cei care aleg trenul pentru a ajunge...

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat - Video

Premierul slovac a fost împușcat și a fost dus la spital...

Portugalia va construi un nou aeroport la Lisabona

Acest nou aeroport, care se va numi Luis de Camoes, „are...

CCIR - Protocol de colaborare cu Ministerul Educației

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

Ambițiile spațiale ale Chinei reprezintă o amenințare?

Pe 3 mai, China a lansat una dintre cele mai ambițioase...


pixel