Ambasada Franței lansează un apel către agricultorii români
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ambasada Franței lansează un apel către agricultorii români
Ambasada Franței lansează un apel către agricultorii români
Ministerele Agriculturii român şi francez, Ambasada Franţei şi un grup de ONG-uri lansează un apel către agricultorii români pentru a dezvolta un parteneriat menit să profesionalizeze meseriile agricole prin intermediul schimburilor dintre cele două ţări.

"Ca parte a componentei agricole a parteneriatului strategic franco-român, Ministerele Agriculturii român şi francez, Ambasada Franţei în România şi un consorţiu de ONG-uri lansează un apel către agricultori şi întreprinderi din sectorul agricol şi agroalimentar din România pentru a construi împreună o punte între formarea tehnică iniţială şi cea universitară şi domeniul profesional", informează Ambasada Franţei într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

ANSVSA clarifică lucrurile: Legătura dintre Covid-19 și alimente

Obiectivul acestui parteneriat este de a dezvolta legătura dintre formare, exploatări agricole şi companiile din sector (domeniul profesional) şi de a pune în aplicare o abordare îndreptată spre profesionalizarea meseriilor agricole prin intermediul schimburilor franco-române.

Cei interesaţi sunt invitaţi să completeze chestionarul, aflat pe https://fr.surveymonkey.com/r/2GT69XM, până pe 15 septembrie, urmând a fi contactaţi în mod direct de către unităţile de învăţământ tehnic sau universitar în funcţie de preferinţele lor.

Potrivit sursei citate, 58 de directori ai liceelor agricole româneşti au beneficiat de o formare în octombrie 2019, în cadrul aceluiaşi parteneriat, iar acum se pune problema pregătirii pentru viitor, construind o bază de date a fermierilor şi companiilor care ar fi interesate de primirea stagiarilor români sau francezi.

"În învăţământul agricol francez, notele legate de stagiu sunt foarte importante pentru diplome, precum şi deschiderea către experienţe internaţionale. Aproape 400 de elevi, studenţi şi profesori din sectorul agricol vin în România în fiecare an pentru un stagiu sau o vizită de studiu. Aproximativ 180 de unităţi agricole franceze derulând deja un proiect sau o acţiune de cooperare cu România", se arată în comunicat.

În Franţa, învăţământul agricol, sub tutela Ministerului Agriculturii, include 807 instituţii de învăţământ, cu 140.000 de elevi înscrişi şi o rată de succes de 87,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel