Ambasadorul Rusiei a vorbit despre implicarea Moscovei în atacurile hakerilor
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Canada AMENINȚATĂ! Ce s-a întâmplat
Canada AMENINȚATĂ! Ce s-a întâmplat
Ambasadorul Rusiei în Regatul Unit a respins, într-un interviu care va fi difuzat duminică, implicarea Moscovei în atacuri ale hackerilor vizând sustragerea cercetărilor despre crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus, notează AFP.

Aceste acuzaţii, formulate de Londra, Ottawa şi Washington în această săptămână şi referindu-se la o implicare "aproape sigură" a serviciilor secrete ruse, "nu au nicun sens", a afirmat Andrei Kelin în emisiunea politică duminicală de la BBC, The Andrew Marr Show.

"Nu cred deloc în această poveste, nu are niciun sens", a subliniat el, precizând că a auzit pentru prima dată vorbindu-se despre aceşti hackeri ruşi prin intermediul presei britanice.

Marea Britanie a spus STOP! Suspiciuni legate de Covid-19

Este imposibil să atribui acte de piraterie cibernetică unei ţări anume, a mai spus el.

Potrivit organismului guvernamental britanic însărcinat cu securitatea cibernetică, un grup de hackeri ruşi a atacat organizaţii britanice, americane şi canadiene pentru a le sustrage cercetările despre crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Andrei Kelin a mai dezminţit afirmaţiile guvernului britanic potrivit cărora "actori ruşi" au căutat să perturbe alegerile parlamentare de la 12 decembrie făcând să circule în timpul campaniei documente privind un posibil acord comercial între Londra şi Washington după Brexit.

Dincolo de aceste două "pietre de încercare", Rusia este "dispusă să întoarcă foaia" recentelor tensiuni diplomatice cu Londra şi "să facă afaceri" cu Regatul Unit, a mai spus ambasadorul rus la BBC.

Relaţiile dintre Londra şi Moscova se află la cel mai scăzut nivel după otrăvirea pe teritoriul britanic a fostului spion rus Serghei Skripal, în oraşul Salisbury (sud-vest).

Rusia a dezminţit orice implicare, dar afacerea a dus la un val de expulzări reciproce de diplomaţi între Londra şi aliaţii săi şi Moscova. Cele două ţări au reluat abia în februarie 2019 dialogul întrerupt cu 11 luni mai devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel