AmCham cere amânarea termenelor de depunere a raportărilor financiare

Autor: Matei Ion
Data publicării:
AmCham România solicită Ministerului Finanţelor Publice (MFP) amânarea termenelor de depunere a raportărilor financiare şi fiscale, în linie cu apelul autorităţilor de reducere a expunerii angajaţilor la riscul contactării COVID-19, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

"Depunerile generează aglomerări la sediile administraţiei fiscale, iar, în sprijinul măsurilor preventive adoptate deja pentru limitarea epidemiei COVID-19 şi pentru respectarea recomandărilor de a implementa măsuri suplimentare pentru evitarea aglomerărilor/interacţiunilor umane, considerăm că se impune o ajustare a calendarului de raportare, termenul de 25 martie fiind cel mai apropiat şi problematic, drept urmare primul care ar trebui amânat. Mai mult, în spiritul măsurilor traţate de autorităţi, deja multe companii membre au recurs la implementarea regimului de teleworking/muncă de la distanţă, fapt care în sine poate genera întârzieri obiective în pregătirea raportărilor", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii AmCham România susţin că îşi exprimă disponibilitatea de a identifica împreună cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice intervalul optim de depunere a raportărilor în condiţiile impuse de evoluţia încă impredictibilă a situaţiei cu care România, asemenea altor state, se confruntă.

Marea problemă a mediului de afaceri. Mâna de lucru calificată

AmCham România consideră că acest context atipic necesită "responsabilitate şi adaptabilitate din partea administraţiei publice şi sectorului privat deopotrivă, precum şi o colaborare bazată pe încredere care să permită ambelor părţi să răspundă adecvat nevoilor din economie şi societate, generate de ameninţarea COVID-19".

"Salutăm intenţia Guvernului de a veni în sprijinul companiilor afectate, iar până la identificarea pachetului optim de măsuri de limitare a impactului negativ asupra operatorilor economici şi angajaţilor acestora, amânarea termenelor de depunere a raportărilor financiare şi fiscale este un prim pas spre degrevarea companiilor de presiunea generată de pandemie, şi este deja o măsură avută în vedere şi de alte state, inclusiv SUA", se mai precizează în comunicat.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este de peste 25 de ani între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, fiind recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Programul Casa Verde Fotovoltaice
Poluare / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik

pixel