Amendă specială pentru fumători! Ce prevede noua lege
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Oraşul care va înfiinţa „Poliţia vaccinării”, cu salarii tentante
Oraşul care va înfiinţa „Poliţia vaccinării”, cu salarii tentante
Vești proaste pentru fumătorii care aruncă chiștoace pe stradă! Polițiștii de la rutieră vor da amenzi usturătoare șoferilor care aruncă pe geam țigările în loc să le lase în scrumiera mașinii, amenzile o să se încadreze în clasa IV-a a sancțiunilor.

România se află pe unul dintre primele locuri ale clasamentului fumătorilor la nivel european, totuși este vorba despre un viciu care nu poate fi oprit brusc. Cu toate astea, fumătorii nu au nicio scuză atunci când aruncă un chiștoc pe stradă, după ce au fumat, iar un astfel de gest va fi taxat fără milă.

GNM: Amenzi în valoare de peste 55,6 milioane de lei

Șoferii care fac asta vor trebui să introducă adânc mâinile în portofel, la fel ca și cei care înjură la volan. Legislația în vigoare este foarte clară, din acest punct de vedere, amenda pentru un astfel de gest fiind între 1.305 și 2.900 de lei. Concret, pedeapsa este cuprinsă în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv între 9 și 20 de puncte-amendă, informează Antena3.

Pentru ca șoferii să nu spună că nu au fost informați, polițiștii de la Rutieră au desfășurat și o campanie de informare în acest sens, oferindu-le celor aflați la volan informațiile necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel