Aceste modificări ale virusului sunt ceea ce oamenii de știință numesc mutații punctuale, înlocuirea unui mic fragment de cod genetic cu altul. Coronavirusurile, ca grup, nu sunt cunoscute ca unele care să dufere rapid mutații, dar pandemia cauzată de virusul SARS-CoV-2 înseamnă că milioane și milioane de oameni sunt infectați de miliarde și miliarde de particule virale, oferind nenumărate șanse de schimbare.
Există, totuși, o situație mult mai periculoasă pe care oamenii de știință o privesc cu foarte mare îngrijorare. Este vorba despre situația în care particulele virale individuale schimbă secțiuni mai mari de material genetic, cu un alt virus. Dacă două tipuri diferite de coronavirus locuiesc în aceeași celulă, rezultatul ar putea fi nu o nouă tilpină, ci chiar o nouă specie, scrie The New York Times.
Un medicament ilegal ar putea intra în lupta împortriva COVID-19
Trei cercetători ai Universității din Liverpool au estimat, pe baza unei analize computerizate, că astfel de evenimente sunt mult mai probabile decât se credea anterior și au recomandat monitorizarea speciilor țintă pentru a urmări posibila apariție a unor noi boli produse de coronaviruși.
Apariția de noi boli prin acest proces nu este obișnuită, deoarece un animal trebuie infectat cu două tipuri diferite de coronavirusuri în același timp.
Jeremy Luban, virolog la Universitatea din Massachusetts, a declarat că o astfel de infecție dublă cu două tipuri de viruși care se reproduc într-o singură celulă nu a fost încă documentată la om. Dar o astfel de recombinare este modul în care SARS pare să fi apărut și cercetătorii cred că SARS-CoV-2 poate fi, de asemenea, rezultatul combinării a doi viruși.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Producţia de gaze a scăzut cu...
Instituția financiară austriacă...
China reduce ritmul scăderii...
Trump ar putea renunța în...
Atenționare de călătorie:...
Președintele interimar Ilie...
Reacţia autorităţilor din China...
Bursa de Valori București...
Astăzi îți atragem atenția...
Plenul Consiliului Superior al...
Criză de forță de muncă în...
O mișcare anticipată de analiști.
Cursul valutar de joi, 17...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...
Având în vedere încălzirea...
Curs BNR, joi, 17 aprilie.
Discuții mai clare datorită...
Magazinele marilor lanţuri de retail din România vor fi închise în prima zi...
Bill Gates a confirmat, încă o dată, că nu va lăsa...