Aceste modificări ale virusului sunt ceea ce oamenii de știință numesc mutații punctuale, înlocuirea unui mic fragment de cod genetic cu altul. Coronavirusurile, ca grup, nu sunt cunoscute ca unele care să dufere rapid mutații, dar pandemia cauzată de virusul SARS-CoV-2 înseamnă că milioane și milioane de oameni sunt infectați de miliarde și miliarde de particule virale, oferind nenumărate șanse de schimbare.
Există, totuși, o situație mult mai periculoasă pe care oamenii de știință o privesc cu foarte mare îngrijorare. Este vorba despre situația în care particulele virale individuale schimbă secțiuni mai mari de material genetic, cu un alt virus. Dacă două tipuri diferite de coronavirus locuiesc în aceeași celulă, rezultatul ar putea fi nu o nouă tilpină, ci chiar o nouă specie, scrie The New York Times.
Un medicament ilegal ar putea intra în lupta împortriva COVID-19
Trei cercetători ai Universității din Liverpool au estimat, pe baza unei analize computerizate, că astfel de evenimente sunt mult mai probabile decât se credea anterior și au recomandat monitorizarea speciilor țintă pentru a urmări posibila apariție a unor noi boli produse de coronaviruși.
Apariția de noi boli prin acest proces nu este obișnuită, deoarece un animal trebuie infectat cu două tipuri diferite de coronavirusuri în același timp.
Jeremy Luban, virolog la Universitatea din Massachusetts, a declarat că o astfel de infecție dublă cu două tipuri de viruși care se reproduc într-o singură celulă nu a fost încă documentată la om. Dar o astfel de recombinare este modul în care SARS pare să fi apărut și cercetătorii cred că SARS-CoV-2 poate fi, de asemenea, rezultatul combinării a doi viruși.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sebastian Burduja a anunțat că...
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Serbia renunță la contractele de armament cu Rusia și...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...
Un anunț venit din partea...
De-a lungul timpului, spațiul a...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Numit de Donald Trump în...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...