Amenzi de 4,5 milioane de lei de la Inspecția Muncii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Inspectia muncii a amendat mai multe firme
Inspectia muncii a amendat mai multe firme
Inspectorii de muncă au aplicat, în perioada 14 - 25 ianuarie, amenzi în valoare de aproape 4,5 milioane de lei pentru nerespectarea legislaţiei muncii.

În privinţa respectării legislaţiei muncii, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 934.685 de euro (4.449.100 lei), au fost depistate 989 de persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 684 erau din judeţul Bihor, 35 din Argeş şi 27 din Timiş. 

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 3.022 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 4 milioane de lei, din care 3,48 milioane lei pentru muncă nedeclarată, fiind astfel sancţionaţi 770 de angajatori. 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 2.130 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 444.000 de lei. 

În plus, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 312 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate drept accidente de muncă. Dintre acestea, 145 au avut loc în Bucureşti şi 24 în judeţul Arad. 

Citește și: Bonus. După ce reguli se acordă acest adaos la salariu

Datele centralizate de către Inspecţia Muncii arată că, în perioada 10 decembrie 2018 - 7 ianuarie 2019, a fost derulată campania naţională de verificare a legalităţii modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice. Astfel, au fost controlaţi, la nivel naţional, 390 de angajatori, dintre care 130 au fost sancţionaţi cu 176 de sancţiuni contravenţionale, însemnând avertismente şi două amenzi de 4000 de lei, iar unei societăţi comerciale din Râmnicu Vâlcea i s-a retras autorizaţia. 

Principalele deficiente constatate au fost: deţinerea fără drept de comercializare a articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi 2, lipsa avizului ISU, depistarea unor articole pirotehnice fără marcajul CE, etichetare necorespunzătoare, lipsa semnalizărilor de securitate pentru camerele de păstrare a articolelor pirotehnice de divertisment, instrucţiuni proprii incomplete pentru desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel