Amenzi URIAȘE și pierderea certificatului de înmatriculare pentru aceste mașini
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Mașinile acestea au fost luate la control
Mașinile acestea au fost luate la control
Polițiștii rutieri, poliția locală cât și Registrul Auto Român au demarat acțiuni pentru depistarea unor șoferi cu mașini care nu sunt conforme cu cerințele legale.

Este vorba despre mașinile zgomotoase. Astfel polițiștii locali din Timișoara, împreună cu jandarmii, au aplicat 26 de sancțiuni în valoare de peste 16.000 de lei societăților care au organizat evenimente la care muzica a fost prea tare și pasionaților de drifturi, care tulbură liniștea pe timpul nopții, în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Misiunea a vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de încălcare a normelor de conviețuire socială, a faptelor de tulburare, fără drept, a liniștii locuitorilor, dar și pentru prevenirea și combaterea poluării fonice prin folosirea autovehiculelor cu turarea motoarelor acestora și efectuarea de manevre prin derapaje, întoarceri bruște pe loc, accelerări și frânari bruște, arată un comunicat al Poliției Locale Timișoara.

Au fost verificate 20 de societăți comerciale, din care cinci au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor privind nivelul de zgomot, dar și pentru nerespectarea legislației privind exercițiile comerciale. Cinci conducători de motociclete sau autovehicule care s-au distrat turand motoarele au fost de asemenea sancționați.

Codul rutier. Ce pățesc șoferii care împrumută mașina personală

Aceleași controale și sancțiuni și în București

Registrul Auto ROmân a anunțat și a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute verificări împreună cu Poliția Rutieră. Din dele 40 de autovehicule controlate, 75% prezentau deficiențe majore și/sau periculoase. Jumătate dintre vehiculele verificate aveau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante (chimice și fonice). 

Astfel de acțiuni s-au desfășurat și în municipiul Ploiești, unde dintre cele 15 autovehicule controlate, aproape jumătate aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, iar 34% erau neconforme cu privire la emisiile poluante. În urmă celor două acțiuni, polisistii rutieri au retras 34 de certificate de înmatriculare și au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale. 

Certificatul de înmatriculare reținut pentru deficiențe tehnice poate fi recuperat în urma reinspectării autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecțiunilor constatate cu ocazia controlului în trafic. Demersul este posibil doar la reprezentantele Registrului Auto Român din întreagă țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel