Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit unui studiu publicat în revista PLOS Biology, cercetătorii americani au constatat că adaptările genetice care au permis virusului să treacă de la lilieci la oameni au fost similare celor care au provocat epidemia de pneumonie atipică (SARS), în 2003. Experții consideră că descoperirea lor sugerează un mecanism comun prin care această familie de virusuri se modifică pentru a trece de la animale la oameni.
Experții au comparat SARS-CoV-2 și virusul RaTG13, similar în proporție de 96%. Pe alocuri, au înlocuit zonele proteinei S (proteina spike), ce răspunde de prinderea virusului de receptorii celulelor umane ACE2.
Astfel, s-a constatat că proteinele spike care conțin regiunile RaTG13 nu se pot lega eficient de ACE2, în timp ce ”cleștii” RaTG13 se leagă cu ușurință de zonele SARS-CoV-2.
Dacă aceeași proteină este introdusă în unele fragmente ale proteinei-S a SARS-CoV-2, eficiența infecției va crește. Cercetătorii au stabilit că virusul nu se leagă de receptorii celulari ai liliecilor, adică există o „gazdă intermediară” a infecției între animale și oameni.
Citește și Experții pot DOVEDI! Noile TULPINI ale SARS-CoV-2 nu pot rezista
În decembrie anul trecut, oamenii de știință chinezi și australieni au arătat că noul coronavirus ar fi rămâne într-un purtător intermediar o perioadă destul de lungă de timp. În ceea ce privește procesul de transmitere a virusului de la animal la persoană, acesta ar fi putut avea lor nu în Wuhan, nici chiar în provincia Hubei din China.
În același timp, ei au apreciat că majoritatea mutațiilor SARS-CoV-2, care îl fac contagios pentru oameni, s-a produs pe durata infecției la lilieci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...