Americanii din IT au făcut peste 1,4 miliarde de euro
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Investiții cu profit
Investiții cu profit
Cea mai mare parte a investițiilor americane în România s-au realizat în București-Ilfov, aproape 1 miliard de euro anual.

Profitul net reprezintă însă un procent de aproximativ 7,5%, raportat la cifra de afaceri totală de aproximativ 347 milioane de euro realizată în anul 2017 de către companiile din sectorul IT&C, şi un procent de aproximativ 34% din profitul total al companiilor americane prezente pe plan local, în valoare de 76 milioane de euro.

”Sectorul IT din România a avut o creştere fulminantă în ultimii ani, iar companiile americane, recunoscute la nivel mondial pentru capacitatea rapidă de a vedea oportunităţi de business, au contribuit din plin la acest succes. Începem să vedem rezultatele strategiei acestora de a-i coopta pe angajaţii români în proiecte de amploare, însă considerăm că potenţialul acestei industrii încă nu a fost atins, astfel că următorii ani vor mai aduce cu siguranţă creşteri ale rentabilităţii investiţiilor americane în România, în sectorul IT”,  a declarat Roxana Popescu, director general al KeysFin, unul din cei mai importanţi furnizori de soluţii de business information din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel