Americanii fac planuri și iau măsuri. Se tem de o răzbunare a Rusiei
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Dezbateri, discuții și o analiză detaliată a situației
Dezbateri, discuții și o analiză detaliată a situației
Întâlnire de importanță majoră în Statele Unite: factori de răspunde pe linie de apărare și securitate cibernetică au analizat ce se poate face în cazul unei răzbunări din partea Rusiei.

Reprezentanți ai Casei Albe, ai serviciilor de informații americane, ai Departamentului de Securitate Internă al SUA (DHS) și ai altor agenții au făcut o analiză temeinică a pregătrilor în vederea respingerii unor eventuale atacuri cibernetice care ar putea fi lansate în Statele Unite și Ucraina. 

Potrivit postului de televiziune CNN, care citează surse din cadrul administrației americane, întâlnirea la nivel inter-agenții a avut loc vineri, sub forma unei videoconferințe. S-a discutat în cadrul reuniunii: ce măsuri poate lua conducerea americană în cooperare cu companiile private din diverse domenii ale economiei în cazul unui "potențial atac din partea unor infractori cibernetici sau a unor hackeri care au legătură cu guvernul de la Moscova".

În plus, s-a discutat despre "o posibilă creștere a atacurilor de tip ransomware asupra companiilor americane" pe care le-ar putea efectua "hackeri vorbitori de limbă rusă". S-a vorbit, de asemenea, despre sprijinul ce trebuie acordat pentru întărirea securității cibernetice a Ucrainei, unde, potrivit unor surse, există o "amenințare concretă și credibilă" de atacuri asupra infrastructurii. O astfel de amenințare nu există momentan în SUA, a precizat sursa CNN, subliniind că administrația lucrează la ceea ce ar face dacă situația s-ar schimba în rău.

Citește și Casa Albă a BULVERSAT piețele mondiale. Adio benzină ceva mai ieftină

La jumătatea lunii ianuarie, un grup de hackeri necunoscut a atacat cel puțin 70 de site-uri web ale guvernului ucrainean, inclusiv portalurile Cabinetului de Miniștri, Ministerului Educației și Științei, Ministerului de Externe, Ministerului Sportului și altor agenții. Aceștia au publicat un apel în ucraineană, rusă și poloneză, în care îi îndemnau pe cetățenii ucraineni "să se teamă și să aștepte ce este mai rău". Ucraina consideră că Rusia a fost implicată în incident. SUA au declarat că atacul a fost efectuat "conform unei scheme rusești".

Moscova neagă implicarea în atacurile cibernetice și spune că nu are planuri agresive împotriva Kievului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel