Americanii se ridică împotriva TikTok. S-a format chiar o coaliție
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Compania a promis să furnizeze informații
Compania a promis să furnizeze informații
Statele americane doresc să examineze "tehnicile folosite de TikTok pentru a încuraja tinerii" să petreacă mai mult timp pe reţeaua socială

Acuzată că afectează sănătatea mintală a copiilor, reţeaua socială TikTok face obiectul unei anchete privind algoritmii şi metodele sale de marketing folosite în rândul tinerilor, procedură lansată de autorităţile americane care încearcă să răspundă provocărilor societale pe care le ridică reţelele sociale, relatează Agerpres.

O coaliţie de opt state americane, printre care California şi Florida, a anunţat miercuri lansarea unei anchete privind reţeaua socială foarte populară în rândul tinerilor, cunoscută pentru videoclipurile sale scurte, muzicale sau de parodie, selectate cu pricepere de algoritmi în funcţie de gusturile utilizatorilor.

Versiuni filtrate ale realității 

Autorităţile americane acuză TikTok, aparţinând grupului chinez ByteDance, că încurajează copiii să petreacă tot mai mult timp pe reţeaua de socializare. În Statele Unite, aplicaţia TikTok este accesibilă persoanelor sub 13 ani, atâta timp cât folosesc o versiune modificată pentru ele.

"Copiii noştri cresc în epoca reţelelor sociale - şi mulţi simt nevoia să se compare cu aceste versiuni filtrate ale realităţii pe care le văd pe ecranele lor", a declarat Rob Bonta, procurorul general din California, într-un comunicat. "Ştim că acest lucru are efecte devastatoare asupra sănătăţii mintale şi bunăstării copiilor. Dar nu ştim ce aceste companii ştiau şi de cât timp", a adăugat el.

Nu este singura investigație

Această investigaţie urmează celei lansate de numeroşi procurori generali asupra Meta, compania mamă a Facebook. Aceştia acuză gigantul social media că promovează Instagram în rândul tinerilor şi ignoră rapoartele interne despre suferinţele pe care le poate provoca aplicaţia, potrivit documentelor dezvăluite în toamna anului trecut de denunţătoarea practicilor nocive ale Facebook, Frances Haugen.

Investigaţiile lor "arată că utilizarea Instagram este asociată cu riscuri crescute de afectare a sănătăţii fizice şi psihice a tinerilor, inclusiv depresie, tulburări de alimentaţie şi chiar sinucidere", a declarat atunci procurorul general din Massachusetts, Maura Healey.

Citește și Tik Tok va introduce formatul STORIES

Mecanisme de securitate

TikTok a reacţionat la anunţul anchetei şi a promis că "va furniza informaţii despre numeroasele mecanisme de securitate şi confidenţialitate pe care le are pentru adolescenţi", a declarat un purtător de cuvânt al reţelei sociale. Statele americane doresc să examineze "tehnicile folosite de TikTok pentru a încuraja tinerii" să petreacă mai mult timp pe reţeaua socială, să reacţioneze la conţinut şi să interacţioneze cu creatorii de conţinut, au anunţat într-un comunicat statele California, Florida, Kentucky, Massachusetts, Nebraska, New Jersey, Tennessee şi Vermont.

Este vorba despre "protejarea copiilor şi sprijinirea părinţilor", a declarat procurorul general din Vermont, Thomas Donovan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel