TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
"În urma aprobării Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1940/2023 privind cesiunea creanțelor bugetare datorate de debitorii aflaţi în procedura insolvenţei, cu modificările și completările ulterioare, a fost primită o sesizare de la Camera Consultanților Fiscali cu privire la faptul că sunt necesare unele clarificări pentru o mai bună înțelegere a reglementărilor ordinului.
Astfel, în proiectul de ordin s-a reglementat care este prețul de pornire a licitației, în cele 3 situații identificate: debitorul nu deține bunuri, debitorul deține bunuri, dar acestea nu au fost sechestrate de organul fiscal și debitorul deține bunuri și a fost întocmit proces-verbal de sechestru pentru acestea. De asemenea, s-a reglementat faptul că în cazul în care există bunuri sechestrate, valoarea acestora este stabilită prin raportul de evaluare întocmit potrivit legii insolvenței.
Comisia de selecție a cesionarului pentru recuperarea creanţelor bugetare va iniția, prin secretariatul tehnic, procedura privind demararea selecţiei cesionarului ori de câte ori se înregistrează o ofertă, chiar dacă prețul înscris în aceasta este mai mic decât prețul de pornire a cesiunii, cu condiția ca ulterior, să se majoreze oferta, astfel încât să acopere cel puțin prețul de pornire a licitației.
De asemenea, s-a stabilit faptul că, în cazul în care sunt mai mulți ofertanți înscriși pentru a cesiona creanța bugetară, iar ofertele acestora sunt identice cu privire la suma oferită, termenul de plată, dar și la garanțiile ce vor fi constituite, s-a completat încă un criteriu de departajare, care va ține cont de momentul înregistrării primei oferte.
De asemenea, s-a reglementat faptul că ofertele depuse de participanții înscriși la licitație, vor fi considerate oferte ferme și nu vor putea fi retrase după începerea procedurii de licitație.
Față de cele de mai sus, s-a întocmit prezentul proiect de Ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1940/2023 privind cesiunea creanțelor bugetare datorate de debitorii aflaţi în procedura insolvenţei, cu modificările și completările ulterioare", explică ANAF.
Documentul poate fi studiat aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Într-un mediu de afaceri...
Premierul Ilie Bolojan a...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
România se pregătește pentru un...
Joi, de la ora 12.00, în...
Achizițiile publice și...