Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţă că a amânat finalizarea verificărilor la OMV PETROM, decise după ce reprezentanţi ai companiei petroliere au spus că nu s-ar încadra în condiţiile stabilite de lege pentru a plăti taxa de solidaritate.
ANAF a transmis că nu a încheiat niciun raport, preliminar sau final, deoarece sunt aşteptate clarificări din partea Comisiei Europene, cu privire la plata contribuţiei de solidaritate impusă companiilor din domeniul energiei. Fiscul precizează că abia după primirea unui răspuns de la Bruxelles va putea spune dacă OMV Petrom îndeplineşte condiţiile din Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a introdus în legislaţia naţională directiva europeană care prevede această taxă.
Citește și:
Privatizare cu iz dubios la Petrom. Rapoartele SRI avertizau încă din 2004
Recent au ieșit la iveală noi informații care pun într-o lumină și mai proastă privatizarea Petrom prin vânzarea participației de 51,01% către OMV.
Contractul de privatizare a companiei Petrom a fost semnat în anul 2004 la Palatul Victoria, în prezența premierului de la vremea respectivă Adrian Năstase și a miniștrilor Dan Ioan Popescu și omologul austriac Martin Bartenstein, de șeful Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, Constantin Nedelcu, președintele OMV, Wofgang Ruttenstorfer cât și vicepreședintele grupului austriac, Gerhard Rois.
Grupul austriac OMV a preluat atunci o participație de 51,01% din capitalul Petrom în urma unei tranzacții de 1,5 miliarde de euro.
Rapoartele SRI de la vremea respectivă spuneau printre altele că: ”Fără să ia în seamă semnale de pe piața internațională care indica o creștere a prețurilor hidrocarburilor, autoritățile române și consultanții acestora au stabilit un preț extrem de favorabil pentru cumpărătorul OMV, cea mai mare companie de pe piața carburanților din Austria. Stabilirea valorii de piață a societății naționale de numai 2,23 miliarde euro a fost fundamentată pe cifrele și prognozele de pe piața de profil de la nivelul lui mai 2003, fără o actualizare a acestora în perioada premergătoare privatizării, necesară însă, având în vedere evoluțiile semnificative aflate în domeniu, pe parcursul anului 2003”, a arătat jurnalista Anca Alexandrescu la postul de televiziune Realitatea Plus. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...