Analist german: Criza financiară va veni cel târziu în 2023
08 dec 2019 / 10:56, de  Oana Pavelescu
Marc Friedrich, expert financiar, spune că următoarea criză financiară va fi până cel târziu în 2023.
Părerile sunt împărțite despre momentul în care va veni următoarea criză economică
Părerile sunt împărțite despre momentul în care va veni următoarea criză economică

Afirmația a fost făcută în timpul turneului pe care expertul îl intreprinde pentru a-și promova noua carte ”Cea mai mare criză din toate timpurile”.

Pe de altă parte, această teză alarmistă poate fi numai o stratagemă, cam nefericită, a lui Marc Friedrich pentru a-și vinde cartea, spun alți analiști.

Marcel Fratzcher, președintele Institutul German de Cercetare Economică, a declarat pentru revista Bild că: ”Nu există un astfel de scenariu apocaliptic, este o nebunie. Ceea ce este adevărat este faptul că băncile dau dobânzi foarte mici sau deloc pentru conturile de economii. Dar temerea că băncile se vor prăbuși iar economiile vor dispărea cu ele, este un scenariu nefericit. Băncile au devenit mult mai sigure și mecanismul de supraveghere a lor are acum mult mai mult control decât înainte”.

Joseph Stiglitz. Cum stăm cu criza mondială. Când izbucnește

Katja Eckard, specialist financiar, a declatat și ea că :”Un fapt cert este că nimeni nu știe când va veni o nouă criză și cu ce intensitate. Nici măcar inteligența artificială nu poate determina momentul. De ceea ce vă pot asigura este faptul că sfârșitul lumii nu este prea aproape. Atâta timp cât Banca Centrală menține viu sistemul cu dobânzi mici și inundă piața cu bani, va dura mult până la big bang-ul economic”.

”Fiți pregătiți: banul lichid este rege. Însă acest lucru este folosit mai mult de investitorii care sunt deobicei marii câștigători ai crizelor. Metodele mai tradiționale sunt rezerve în aur, acțiuni, apartamente mici cu una maximum două camere pe care le puteți închiria, astfel puteți trece mai ușor peste crizele financiare”, este sfatul lui Eckard.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Microsoft vrea să pună mâna pe TikTok. Pe TOATĂ afacerea

Microsoft poate cumpăra TikTok în întregime, nu doar...

Transgaz vrea să achiziţioneze servicii de transport aerian

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz...

Coronavirus. Norvegia se răzgândește. Decizie nedorită

Norvegienii ar trebui să evite orice călătorie în...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro