Angela Merkel a dezăluit tot: Secretele cancelarului german
Autor: Simona Haiduc | 24 oct, 10:23
După 16 ani, Angela Merkel se retrage de pe marea scenă politică
După 16 ani, Angela Merkel se retrage de pe marea scenă politică
S-a aflat timp de 16 ani la conducerea Germaniei, a fost declarată de nenumărate ori omul anului, cea mai influentă voce a politicii mondiale, a fost respectată, lăudată și criticată, iar la ultimul summit UE, desfășurat recent la Bruxelles și care a fost al 107-lea pentru Angela Merkel, a fost ovaționată.

”Sunteți un monument. Înțelepciunea dumneavoastră ne va lipsi, în special în momentele dificile. Ne vin în minte tot felul de comparații. Fără Angela, Consiliul European va fi precum Roma fără Vatican sau Parisul fără Turnul Eiffel”, declara zilele trecute, președintele Consiliului, belgianul Charles Michel.

În 16 ani, Angela Merkel, a evitat să dezvăluie prea multe din viața ei personală. Se știe că nu deține terenuri, nu are iahturi, nenumărate conturi bancare sau o sumedenie de proprietăți răspândite prin lume. Locuiește la bloc, iar când programul îi permite, în serile mai liniștite sau în weekend-urile libere îi place se dedică familiei și casei. 

Într-un interviu acordat publicației Suddeutsche Zeitung, Angela Merkel a dezvăluit semnificația secretă pe care a dat-o culorilor ținutelor sale publice. 

Merkel a recunoscut că, au existat suficiente momente în ultimii 16 ani, când a ales culoarea ținutelor sale vestimentare pentru a transmite anumite semnale politice. Mergând pe firul istoriei, merită amintit că fost Secretar de Stat al SUA, Madeleine Albright, folosea, în același scop, broșele, a căror semnificație era întotdeauna atent analizată de politicieni și experți. a asociat anumite semnale politice cu culoarea hainelor ei.

G Ad:

Revenind la Merkel, cancelarul german, al cărui mandat expiră pe 26 octombrie, a declarat, în același interviu, că după ce va preda conducerea guvernului, pentru ea ”va începe o nouă perioadă”. În același timp, ea a precizat că nu are de gând să-și încredințeze hainele unor muzee. ”Toate lucrurile pe care nu le mai port se donează la centrele de colectare pentru cei nevoiași. În mod regulat. Hainele mele nu sunt pentru muzee”, a subliniat Merkel.

În altă ordine de idei, Merkel a vorbit despre impactul platformelor de internet asupra climatului politic, care a devenit mai ”sever, mai dur”. „Când am devenit cancelar, nu existau încă smartphone-uri. Facebook-ul apăruse de un an, iar Twitter a fost creat un an mai târziu. Trăim într-o lume media complet schimbată, inclusiv datorită internetului și a tehnologiilor aferente”, a explicat ea.

Citește și Angela Merkel către europeni: Nu neglijați propriile interese

Angela Merkel a dezvăluit, încă din 2001, cu patru ani înainte să devină cancelar, a înțeles că între ea și președintele Vladimir Putin există ”divergențe serioase”. „Mi-a fost întotdeauna foarte clar, încă de atunci, când Putin a vorbit în Bundestag, în 2001, că există dezacorduri semnificative. Pentru președintele rus, dezintegrarea Uniunii Sovietice a fost un eveniment trist, în timp ce noi, dimpotrivă, ne-am bucurat că Războiul Rece s-a încheiat, că Germania s-a unificat, că Europa s-a unit”, a spus Merkel.

La patru ani după acel discurs, Merkel a preluat funcția de cancelar al Germaniei. Ea a a recunoscut că, la acel moment „nu și-a putut imagina” că va avea loc „anexarea Crimeei”, iar în estul Ucrainei, lângă Uniunea Europeană, „se va ajunge la confruntări militare”.

Ştiri Recomandate

JP Morgan, previziuni de un optimism debordant pentru 2022

Banca americană de investiții JPMorgan Chase & Co a...

Topul celor mai aglomerate orașe. Ce loc ocupă București

A fost publicat topul oraşelor cu cel mai aglomerat...

Surprizele anului 2022. Accizele cresc pe toată linia

Nivelul accizelor va creşte uşor anul viitor pentru...

Bill Gates, anunţul aşteptat de toată lumea: Se va încheia

Predicția lui vine în timp ce lumea se confruntă cu o...

Preţul cafelei a atins noi valori record

Preţurile "futures" pentru boabele de arabica de...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro