Programul Anghel Saligny. Ministrul Dezvoltării: Era ceva necesar. Am depășit 2000 de contracte semnate

Autor: Vlad Roibu
Data actualizării:
Data publicării:
Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării
Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării
EXCLUSIV
Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a fost invitatul emisiunii D'Economic News, difuzată pe DCNewsTV și DCBusiness unde a dat detalii amănunțite despre diferitele atribuții pe care le are în cadrul instituției pe care o conduce. 

Odată cu această ocazie, ministrul a mai vorbit și despre Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Adrian Veștea a specificat despre procesul în care se află contractele care se află în derulare în momentul de față sau care sunt încă în fază de proiect.

”Este cel mai amplu program pe care îl desfășoară astăzi acest minister, din fonduri naționale. Era necesar să derulăm un astfel de program după ce am văzut că PNDL 1 și 2 au avut rezultate foarte bune. Este un program care nu dublează alte investiții ci vine în completarea lor. Au existat multe oportunități în care autoritățile publice locale să poate aplica pe proiecte de apă, canalizare sau infrastructură rutieră.”, a mărturisit ministrul Dezvoltării.

Cât despre numărul lor, acesta a menționat că: ”Sunt 4.600 de contracte care apar în ordinul de ministru. Există o platformă în care se încarcă toate aceste informații. Am depășit 2000 de contracte semnate, multe dintre ele, aproape 1000 sunt deja în procedură de implementare, primim situații de lucrări, putem spune că deja câteva zeci sunt la un nivel de implementare de peste 80%. Sunt și proiecte care având șasa de a avea proiectele de achiziție derulate la timp și de constructori serioși, au reușit să fie implementate. Sunt 10 proiecte care astăzi sunt într-un stadiu de peste 90% ca și decontare. Nu am reușit să merg la fața locului să văd toate aceste proiecte dar sunt proiecte în special pe drumuri, în județul Alba, Balj sau în Argeș.”

 

Valul Renovării

 

Cât despre fondurile europene din PNRR, aduse prin Programul Valul Renovării, ministrul a adăugat că: ”Avem o supracontractare de 30%. De altfel, în toate programele pe care Ministerul Dezvoltării le derulează putem spune că suntem într-un progres foarte bun, avem decontări începute. Pentru toate aceste proiecte s-a început de la faza de Studii de Fezabilitate, în prezent se întocmesc și proiectele tehnice, se autorizează ca să se poată începe derularea proiectelor și ulterior se fac procedurile de achiziție.”

”Cred că vom avea șansa să ne încadrăm în timp cu toate aceste proiecte pe care Ministerul Dezvoltării le derulează. Astfel, putem spune că autoritățile publice locale, nu doar prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării dar și cele gestionate de alte ministere”, a conchis Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.

Urmăriți în continuare emisiunea la linkul atașat.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani
Guvern sediu
Termocentrală
Foto: REUTERS
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Navă cargo / Foto: Freepik
panouri solare
Bursa de valori
Fum alb care anunță că un nou papă a fost ales de conclav

Habemus papam! A ieșit fum alb din hornul Capelei Sixtine

Vestea bună a zilei vine de la Vatican unde pe hornul...

Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
Tribunal
Banca Naționala a României
Ministerul Finanțelor
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Arme / Foto: Freepik
Nicolae Giugea este noul șef al Casei Naționalede Pensii
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik
Donald Trump
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Se impune o revizuire profundă / FOTO:Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Dan Șucu, președintele Concordia
Ucraina. Foto: Freepik.com
Banca Norvegiei / FOTO: Wikipedia

Banca centrală a Norvegiei menține rata dobânzii la 4,5%

Norvegia, în contrast cu restul Occidentului.

Stație de transformare
Submarin

Compania Hyundai va dezvolta un nou submarin

Transferurile de tehnologie din anii ’80 au deschis...

Freepik.com

pixel