Apa de la robinet. Noutăți de ultimă oră de la Apa Nova
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ce au declarat oficialii de la Apa Nova
Ce au declarat oficialii de la Apa Nova
Care sunt ultimele noutăți legate de clorul din apa de la robinet? Le-a anunțat directorul Departamentului Sănătate, Securitate și Mediu din cadrul Apa Nova, Andrei Hostiuc, în cadrul unei conferințe de presă. 

Înainte de toate, oficialul Apa Nova a declarat, fără alte detalii, că amenda de 10.000 de lei stabilită de Ministerul Sănătăţii nu a fost acceptată de managementul companiei. De ce? Pentru că, a explicat Hostiuc, „rapoartele de încercare pe care le-am făcut înainte, în timpul şi după acest eveniment au arătat deplina conformitate a produsului nostru. Vom vedea care va fi decizia managementului”.

Cum este apa?

Prezent la aceeași întâlnire cu jurnaliștii, Adrian Stanciu, directorul Direcţiei de producţie al companiei Apa Nova, a vorbit despre problema apărută la finalul lunii ianuarie - începutul lunii februarie în Bucureşti. Potrivit spuselor sale, „clorul folosit pentru dezinfecţie reacţionează cu ceea ce se găseşte în apă. În acea perioadă, în apă s-au găsit compuşi chimici şi a rezultat cloramina. Cloramina este, la rândul ei, un dezinfectat, dar este unul pe care nu îl folosim în mod uzual. El s-a format în apă care urmare a dozării clorului şi a avut un miros mai intens”.

„Apa este potabilă şi a fost în permanenţă”, a continuat Stanciu. Ceea ce trebuia, poate, să facă era să aştepte puţin... Dar acesta este un lucru pe care nu putem să îl recomandăm oamenilor: lăsaţi apa să se mai aerisească”, a adăugat oficialul Apa Nova.

Citește și Scandalul apei potabile. Un chimist: Nu clorul era periculos ci alți compuși toxici

În privința avertismentelor care ar fi venit din partea angajaţilor Apa Nova - ca oamenii să nu utilizeze apa - Andrei Hostiuc, a spus că a fost vorba despre mesaje care au circulat în spaţiul social media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel