Apple a depistat o breșă de securitate. iPhone-urile, în pericol
Autor: DCBusiness Team | 19 aug 2022, 08:36
Apple va produce iPhone 14 în India
Apple va produce iPhone 14 în India
Gigantul tehnologic a făcut din protecția datelor cu caracter personal și din securitatea cibernetică un leitmotiv.

Breșa depistată afectează telefoanele iPhone 6 și modelele ulterioare, toate iPad Pros, iPad-urile din generația a cincea și cele ulterioare și Mac-urile, potrivit anunțurilor postate pe site-ul Apple.

Apple a recomandat persoanelor care posedă anumite modele de iPhone, iPad și Mac să actualizeze software-ul de operare, care prezintă un defect, o hibă de securitate ce permite preluarea controlului acestor dispozitive. Acest lucru afectează iPhone 6 și modelele ulterioare, toate iPad Pros, a cincea generație de iPad și generațiile ulterioare, precum și Mac-urile.

Potrivit firmei Apple, în versiunea mai veche a software-ului de operare, "o aplicație poate folosi un cod arbitrar" cu acces nejustificat la dispozitiv, ceea ce înseamnă că un atacator poate efectua acțiuni fără permisiune.

Folosită de hackeri 

"Este posibil ca această oportunitate să fi fost exploatată în mod activ" de către hackeri, a precizat Apple, fără a intra în detalii. Defectul poate fi exploatat și prin "conținut de internet creat în mod rău intenționat", a adăugat grupul cu sediul în Cupertino, în California.

Pentru a remedia aceste defecte, Apple îi îndeamnă pe utilizatori să descarce versiunea 15.6.1 a software-ului de operare iOS pentru iPhone-uri, omologul său iPadOS 15.6.1 pentru iPad-uri și macOS Monterey 12.5.1 pentru computerele Mac. Defectele au fost raportate, potrivit Apple, de utilizatori anonimi.

Gigantul tehnologic a făcut din protecția datelor cu caracter personal și din securitatea cibernetică un leitmotiv. În aprilie 2021, a zguduit ecosistemul iPhone prin faptul că a obligat aplicațiile să întrebe utilizatorii dacă sunt de acord cu colectarea de date privind utilizarea altor aplicații și a internetului.

Această modificare a sistemului de operare iOS a privat aplicațiile care se bazează foarte mult pe publicitate de instrumente valoroase, cum ar fi Facebook sau Snapchat, care au pierdut astfel venituri din publicitate.

Citește și WhatsApp introduce noi opțiuni pentru utilizatori

Între timp, WhatsApp a anunțat că va permite utilizatorilor săi să părăsească grupurile fără a-i notifica pe ceilalţi membri şi să controleze cine poate vedea când sunt online, în cadrul unei actualizări de confidenţialitate din luna august a aplicaţiei de mesagerie, a anunţat compania marţi, informează EFE.

"Vom continua să creăm noi modalităţi de a vă proteja mesajele şi de a le păstra la fel de private şi sigure ca şi conversaţiile faţă în faţă", a declarat Mark Zuckerberg, CEO al Meta, compania care deţine WhatsApp, citat într-un comunicat dat publicităţii marţi.

În prezent, când un utilizator părăseşte un grup apare o notificare în partea de jos a conversaţiei prin care ceilalţi membri ai grupului sunt informaţi de acest lucru.

De asemenea, în timp ce un utilizator are deja posibilitatea de a dezactiva o funcţie care îi informează pe alţii dacă a citit un mesaj, nu poate ascunde faptul că este online şi utilizează WhatsApp.

Cei peste 2 miliarde de utilizatori WhatsApp vor avea, de asemenea, posibilitatea să-i împiedice pe alţii să facă capturi de ecran ale mesajelor "menite să fie văzute o singură dată", care sunt concepute să dispară după ce au fost deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Crossuri externe