Apple a lansat serviciul ”cumpără acum pătești mai târziu”
Autor: DCBusiness Team | 28 Martie 2023, 20:24
Noul serviciu al Apple lovește puternic în alte companii de plăți
Noul serviciu al Apple lovește puternic în alte companii de plăți
Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum, plătește mai târziu" în Statele Unite, o mișcare care este posibil să perturbe sectorul tehnologiei financiare dominat de firme precum Affirm Holdings și compania suedeză de plăți Klarna.

Serviciul, Apple Pay Later, va permite utilizatorilor să împartă achizițiile în patru plăți eșalonate pe parcursul a șase săptămâni, fără dobânzi sau comisioane, a precizat compania.

Utilizatorii pot solicita împrumuturi între 50 și 1.000 de dolari, care pot fi utilizate pentru achiziții online și în aplicații efectuate pe iPhone și iPad la comercianții care acceptă Apple Pay, potrivit companiei.

"Apple Pay Later îi va lovi absolut pe unii dintre ceilalți jucători. Acest lucru va lua o bucată din cota de piață a altor jucători", a declarat Danni Hewson, șeful departamentului de analiză financiară de la AJ Bell.

Hewson a adăugat că Apple Pay Later va fi un perturbator, deoarece consumatorii caută cea mai ușoară modalitate de a obține ceea ce își doresc, în condițiile în care portofelele lor au fost întinse de inflație.

În 2020, blocajele legate de pandemii au îndreptat cumpărătorii către platformele de plată online, susținând cererea pentru companiile fintech care oferă servicii BNPL, în special pentru clienții milenialilor și Gen Z.

Colosali ai plăților digitale, inclusiv PayPal Holdings Inc și Block Inc s-au extins în acest sector prin achiziții, în timp ce Affirm a devenit publică printr-o listare de mai multe miliarde de dolari.

De atunci, norocul sectorului s-a schimbat pe fondul creșterii ratelor dobânzilor și al inflației la roșu, care au diminuat împreună puterea de cumpărare și au forțat consumatorii să strângă coarda pungii.

Apple Pay este acceptat de peste 85% dintre comercianții cu amănuntul din SUA, a precizat compania.

Acțiunile firmei BNPL Affirm Holdings Inc. au scăzut cu peste 7%, în timp ce PayPal a scăzut cu aproximativ 1,5% la mijlocul zilei.

Apple Pay Later este activat prin intermediul programului Mastercard Installments, a precizat compania, adăugând că Goldman Sachs (GS.N) a fost emitentul acreditării de plată Mastercard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care este noua ofertă a Guvernului pentru profesori

Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...

Abia în 5 - 7 ani România ar putea să adopte acquis-ul OCDE

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...

Fenomenul El Nino a aruncat în aer prețul cafelei robusta

Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...

Leul s-a depreciat în raport cu euro. Curs valutar BNR

Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...

A fost lansată Oferta Publică pentru banca Rothschild

O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...

Avertismentul BNR: Bugetul este extrem de încordat

Este important ca toți angajații din sectorul public să...

Crossuri externe