Apple a lansat serviciul ”cumpără acum pătești mai târziu”
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Noul serviciu al Apple lovește puternic în alte companii de plăți
Noul serviciu al Apple lovește puternic în alte companii de plăți
Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum, plătește mai târziu" în Statele Unite, o mișcare care este posibil să perturbe sectorul tehnologiei financiare dominat de firme precum Affirm Holdings și compania suedeză de plăți Klarna.

Serviciul, Apple Pay Later, va permite utilizatorilor să împartă achizițiile în patru plăți eșalonate pe parcursul a șase săptămâni, fără dobânzi sau comisioane, a precizat compania.

Utilizatorii pot solicita împrumuturi între 50 și 1.000 de dolari, care pot fi utilizate pentru achiziții online și în aplicații efectuate pe iPhone și iPad la comercianții care acceptă Apple Pay, potrivit companiei.

"Apple Pay Later îi va lovi absolut pe unii dintre ceilalți jucători. Acest lucru va lua o bucată din cota de piață a altor jucători", a declarat Danni Hewson, șeful departamentului de analiză financiară de la AJ Bell.

Hewson a adăugat că Apple Pay Later va fi un perturbator, deoarece consumatorii caută cea mai ușoară modalitate de a obține ceea ce își doresc, în condițiile în care portofelele lor au fost întinse de inflație.

În 2020, blocajele legate de pandemii au îndreptat cumpărătorii către platformele de plată online, susținând cererea pentru companiile fintech care oferă servicii BNPL, în special pentru clienții milenialilor și Gen Z.

Colosali ai plăților digitale, inclusiv PayPal Holdings Inc și Block Inc s-au extins în acest sector prin achiziții, în timp ce Affirm a devenit publică printr-o listare de mai multe miliarde de dolari.

De atunci, norocul sectorului s-a schimbat pe fondul creșterii ratelor dobânzilor și al inflației la roșu, care au diminuat împreună puterea de cumpărare și au forțat consumatorii să strângă coarda pungii.

Apple Pay este acceptat de peste 85% dintre comercianții cu amănuntul din SUA, a precizat compania.

Acțiunile firmei BNPL Affirm Holdings Inc. au scăzut cu peste 7%, în timp ce PayPal a scăzut cu aproximativ 1,5% la mijlocul zilei.

Apple Pay Later este activat prin intermediul programului Mastercard Installments, a precizat compania, adăugând că Goldman Sachs (GS.N) a fost emitentul acreditării de plată Mastercard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tarom, salvată pe ultima sută de metri de la faliment

Executivul a aprobat în şedinţa de joi un ajutor de stat...

Putin aprobă confiscarea activelor americane aflate în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret...

Mare companie germană deschide o fabrică în România

Holdingul german Karl Mayer, specializat în producţia de...

Finanțele au împrumutat peste 4 miliarde de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 4,038...

Tesla mai construieşte o uzină în China

Tesla a început construirea în Shanghai a unei fabrici...

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Temele zilei, energia electrică, rezerva de gaze, prețul...


pixel