Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
iPad / FOTO: Freepik
iPad / FOTO: Freepik
După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri, compania a profitat de primul Keynote al anului pentru a dezvălui noile versiuni ale acestui produs emblematic.

iPad-uri mai eficiente și mai rapide. Aceasta este promisiunea făcută de Apple, care a dezvăluit noua gamă de tablete touchscreen: iPad Air 2024 și iPad Pro M4, cu ocazia Apple Event. Pentru că, dacă săptămâna trecută compania a anunțat o scădere a vânzărilor, în special a celebrului său iPhone, acum intenționează să-și încurajeze cei mai fideli cumpărători să plătească pentru achiziționarea noilor sale tablete. 

Un iPad Air 2024 „mai mare și mai rapid”

Apple a prezentat noua versiune a iPad Air, redenumită iPad Air 2024. „Un produs mai puternic și chiar mai accesibil”, asigură compania. Noile variante ale tabletei vor fi considerabil mai mari. Consumatorii vor putea alege între 11 sau 13 inci. Pe spate, vor avea un senzor cu unghi larg de 12 Mpx pentru a obține fotografii „de înaltă rezoluție”, precum și videoclipuri detaliate de calitate „4K”.

Important, tableta va fi acum alimentată de un cip M2 pentru a permite performanțe „de trei ori mai rapide” în comparație cu modelul anterior. Această nouă versiune a iPad Air va avea și o capacitate de stocare de până la 1 TB.

iPad Pro vrea să concureze cu laptopurile

În același timp, Apple a dezvăluit noile caracteristici din jurul produsului său iPad Pro, care este disponibil și în 11 și 13 inci. Această nouă versiune va fi echipată cu un cip M4 capabil să gestioneze 38 de trilioane de solicitări pe secundă. Un cip „esențial pentru a oferi putere într-un produs atât de bun”, a subliniat compania în cadrul conferinței sale. La acestea se adaugă „aplicațiile profesionale” care vor fi dedicate unei utilizări mai profesionale. Compania a prezentat în special cele mai recente versiuni ale instrumentelor de editare Final Cut Pro și Logic Pro, care sunt adaptate tabletei cu ecran tactil.

Apple promite performanțe de două ori mai rapide și vrea să facă din aceasta un instrument esențial pentru „toată lumea”. Ambele modele de mărime beneficiază de un ecran Ultra Retina XDR, „cel mai avansat ecran din lume”, asigură Apple. Ecranul încorporează tehnologia Oled pentru a „oferi o luminozitate fenomenală pe tot ecranul”.

Pe lângă faptul că este eficient, obiectul este conceput și pentru a fi plăcut de utilizat. Astfel, tableta este foarte subtire, avand o grosime de 5,1 milimetri pentru modelul de 13 inch si o greutate mai mica de 600 de grame.

Compania speră să facă din iPad Pro M4 echivalentul unui laptop modern în ochii consumatorului. De asemenea, a prezentat o nouă Magic Keyboard, un suport care permite ca tableta să fie echipată cu o tastatură și un trackpad. Ea a dezvăluit, de asemenea, un nou Apple Pencil Pro: un stylus acum compatibil cu rețeaua Locate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel