Apple își unește forțele cu OpenAI și lansează un nou sistem de AI
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Inteligența Artificială / sursa foto: Freepik.com
Inteligența Artificială / sursa foto: Freepik.com
Apple a prezentat Apple Intelligence, un nou sistem de optimizare a dispozitivelor sale, de la iPhone la Mac, folosind inteligența artificială generativă (AI) și un parteneriat cu OpenAI.

În centrul Apple Intelligence, firma americană a plasat asistentul Siri, care a beneficiat de o actualizare radicală și care ar trebui să recuperarea decalajului față de ultimele produse lansate de OpenAI sau Microsoft. În acest scop, compania Apple a intrat în parteneriat cu OpenAI, care a deschis o nouă eră pentru AI generativă în noiembrie 2022, odată cu apariția ChatGPT.

Apple Intelligence se va regăsi în noua versiune a sistemului de operare iOS 18, dezvăluit și el la conferința destinată dezvoltatorilor și care își va derula lucrările pe parcursul întregii acestei săptămâni. 

„Credem că Apple Intelligence va deveni indispensabilă pentru produsele care joacă deja un rol esențial în viața noastră”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple, în timpul unei prezentări difuzate online. Apple Intelligence se dorește a fi o funcționalitate care îmbunătățește și simplifică utilizarea dispozitivelor și a aplicațiilor acestora.

Scris sau vorbit

Ea va fi disponibilă din această vară, dar numai utilizatorilor de iPhone 15 Pro, iPad-uri și Mac-uri echipate cu cip M1, ale căror prime modele au intrat în magazine la sfârșitul anului 2021. Inteligența artificială generativă necesită, de fapt, capacități de calcul considerabile, care pot fi asigurate doar de cei mai recenți semiconductori.

Apple Intelligence va permite crearea de emoji-uri proprii pe baza unei simple descrieri, identificarea uneia sau mai multor  fotografii tot pe bază de descriere orală sau generarea de rezumate succinte ale e-mailurilor din cutia poștală. Utilizatorul poate face cereri către Siri în scris sau oral.

Avertismentul lui Musk

Această nouă nomenclatură este similară cu interfața lansată în noiembrie anul trecut de Microsoft, Copilot, care permite celor care o folosesc să navigheze între aplicații și software în mod intuitiv. Dar, spre deosebire de Copilot, pentru Apple Intelligence nu este nevoie de un abonament plătit. 

La scurt timp după prezentare, antreprenorul Elon Musk a criticat parteneriatul dintre Apple și OpenAI, asigurându-se că va interzice iPhone-urile în companiile sale din cauza amenințărilor la adresa securității datelor.

Habar nu are!

„Apple habar nu are ce se va întâmpla odată ce va încredința  OpenAI datele voastre. Vă vor înjunghia în spate”, a lansat miliardarul pe rețeaua de socializare

Dacă Apple Intelligence va folosi ChatGPT pentru anumite solicitări, într-un mod identificat pentru utilizator, tehnologia și arhitectura sa sunt distincte de cele ale OpenAI, a subliniat Carolina Milanesi, analist la Creative Strategies.

Apple a evidențiat capacitatea interfeței sale generative AI de a lua decizii și de a alege elemente relevante, pe baza caracteristicilor specifice utilizatorului. „A fost o zi istorică pentru Apple, iar Cook și compania nu au dezamăgit, în opinia noastră”, au comentat analiștii de la Wedbush Securities într-o notă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
Munca la birou. Pexels.com
Recep Tayyip Erdogan / Foto: flickr.com
Wall Street
Bani

Cursul BNR. Leul, indecis la sfârșit de săptămână

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

Barbie. Foto: pexels.com

Vânzările de păpuşi Barbie scad, iar explicaţia e simplă

Vânzările de păpuși Barbie scad în lipsa unei...

Blue screen / sursa foto: Wikimedia Commons
Bernard Arnault
Aur

Aurul se redresează după o scădere bruscă

Prețul aurului a recuperat, vineri, din terenul pierdut...

Economia Rusiei
Rubla rusească
Ceaiul de la ora 5 / FOTO: Freepik

Tradiția britanică a ceaiului de la ora cinci, amenințată!

Inundații, secete... În India și Kenya, efectele...

Dolari / sursa foto: Freepik.com
OpenAI

Inteligență artificială: OpenAI amenință Google

Un anunț care a făcut ca acțiunile Alphabet,...

China Japonia / sursa: Freepik.com
Skoda Auto
Centrală pe cărbune / sursa foto: Freepik.com
Jocurile Olimpice / FOTO: Facebook JO Paris 2024
Romgaz

Dividendele Romgaz ajung, începând de astăzi, la acționari

Valoarea dividendului brut pe acțiune este de 0,1425 lei.

pexels.com
TVA
Wall Street. Foto: Pexels.com
Actualizarea CrowdStrike / sursa foto: Wikimedia Commons / Dulles Airport CrowdStruck

pixel