Apple poate vinde temporar cele două modele de smarwatch-uri
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Smartwatch / sursa: Freepik.com
Smartwatch / sursa: Freepik.com
Apple a obținut decizia unei curți de apel din SUA pentru a putea să pună din nou la vânzare ultimele modele de smartwatch-uri, după ce o companie i-a acuzat că Apple le-a furat tehnologia.

Apple poate relua deocamdată vânzările noilor modele de smartwatch-uri, după ce o curte de apel din SUA a suspendat miercuri interdicția de import a dispozitivelor impusă de o comisie guvernamentală în urma unei dispute privind un brevet referitor la tehnologia de monitorizare medicală folosită de aceste dispozitive.

Motivul interzicerii comercializării acestor produse este că Apple ar fi încălcat brevetele pentru senzorii de detectare a oxigenului din sânge, deținute de compania Masimo, cu sediul în Irvine, California.

O decizie finală ar putea costa oricare dintre companii milioane de dolari, au declarat analiștii. În cele din urmă, însă, orice lovitură financiară pentru Apple va fi probabil diminuată de publicitatea negativă pe care o generează procesul, au spus aceștia.

Acțiunile Masimo au închis în scădere cu 4,6%, la 115,11 dolari, în urma deciziei de miercuri, iar acțiunile Apple au închis fără modificări, la 193,15 dolari.

"Suntem încântați să redăm clienților întreaga gamă de Apple Watch la timp pentru noul an", a declarat Apple într-un comunicat. "Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2, inclusiv funcția de oxigen din sânge, vor putea fi cumpărate din nou în Statele Unite în Apple Stores începând de astăzi și de pe apple.com mâine".

Masimo a acuzat Apple că a furat tehnologia de pulsoximetrie și a încorporat-o în Apple Watches. Apple a contraatacat, numind acțiunile legale ale Masimo o "manevră pentru a deschide calea" pentru propriul său smartwatch.

Afacerea Apple în domeniul gadgeturilor, care include Apple Watch, căștile AirPods și alte produse, a adus venituri de 8,28 miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului 2023, potrivit unui raport al companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 


pixel