Apple pregătește lansarea unor noi iPad-uri cu cipuri AI, pentru a recupera avansul rivalilor Google și Microsoft
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
iPad / sursa foto: Freepik.com
iPad / sursa foto: Freepik.com
Apple plănuiește să organizeze marți un eveniment virtual în cadrul căruia este de așteptat să prezinte noi modele de iPad, dintre care unele ar putea fi dotate cu un nou cip menit să accelereze sarcinile de inteligență artificială.

Acest eveniment de lansare a următoarelor produse Apple are loc în contextul în care compania se află în urma rivalilor din Big Tech, care se întrec în cursa pentru a încorpora inteligența artificială în produsele sale în toate activitățile lor și de a domina această tehnologie emergentă.

Apple introduce pe piață de obicei noi iPad-uri în luna mai, o perioadă în care clienții din domeniul educației iau decizii de cumpărare pentru următorul an universitar. Însă, în ultimii ani, Apple a început să își transforme modelele cu prețuri mai mari în dispozitive specializate, pentru profesioniștii din domeniul creativității și de afaceri.

Tocmai aceste tablete, care în prezent sunt dotate cu cipuri proiectate de Apple care au apărut anterior pe laptopurile MacBook, ar putea primi o actualizare cu un nou procesor optimizat pentru activitatea de inteligență artificială. Dar despre ce funcții de inteligență artificială anume ar putea alimenta noile cipuri rămâne de văzut abia când Apple va organiza conferința anuală a dezvoltatorilor de software de luna viitoare.

Rivalii Apple, anume Microsoft și Google, au avansat considerabil în domeniul inteligenței artificiale, introducând chatboti care au ca scop să acționeze ca asistenți virtuali pentru sarcini precum scrierea de e-mailuri sau scrierea unor linii de cod informatic.

În timp ce acțiunile acestor companii au urcat la niveluri record, acțiunile Apple au scăzut cu 6% de la începutul anului până în prezent, în timp ce se luptă cu cererea slabă pentru iPhone și cu concurența dură din China, iar investitorii așteaptă ca aceasta să arate cum va valorifica tehnologia AI.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat săptămâna trecută că firma este "foarte optimistă în ceea ce privește oportunitatea noastră în domeniul inteligenței artificiale generative" și că intenționează să facă mai multe anunțuri în cursul acestui an.

Carolina Milanesi, analist la Creative Strategies, a declarat că iPad-urile modernizate ar putea fi o modalitate prin care Apple ar putea introduce noi cipuri pe piață înainte de conferința sa pentru dezvoltatori de luna viitoare, unde ar putea dezvălui mai multe despre modul în care intenționează să abordeze AI-ul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel