Reuters: Apple se confruntă cu o cerere slabă pentru noul iPhone 16
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Magazin Apple / Foto: Unsplash
Magazin Apple / Foto: Unsplash
Acțiunile Apple au scăzut luni cu aproape 3% după ce unii analiști au declarat că termenele de livrare pentru noile modele iPhone 16 Pro au indicat o cerere mai slabă decât se aștepta, din cauza întârzierii lansării funcțiilor de inteligență artificială.

Apple a prezentat săptămâna trecută mult-așteptata serie iPhone 16 dotată cu software-ul său de inteligență artificială, Apple Intelligence. Totuși, utilizatorii mai au puțin de așteptat pentru a folosi noile funcțiuni AI ale companiei, relatează Reuters.

Primele date privind precomenzile de la BofA Global Research au evidențiat timpi de livrare mai scurți la nivel global pentru modelele iPhone 16 Pro comparativ cu modelele 15 Pro de anul trecut, începând de luni, la trei zile după ce Apple a început să preia precomenzi.

Timpul mediu de livrare pentru iPhone 16 Pro se situează în prezent la 14 zile, mai puțin decât 24 de zile pentru iPhone 15 Pro anul trecut, au arătat datele.

 

Noul model iPhone, vândut fără AI

„Factorul cheie este cererea mai mică pentru seria iPhone 16 Pro ... iar serviciul AI pus la dispoziție de Apple Intelligence nu este disponibil la lansare”, a declarat Ming-Chi Kuo, analist cu sediul în Taiwan la TF International Securities, într-o postare pe blog.

Apple Intelligence urmează să livreze abia luna viitoare funcția AI în limba engleză pentru versiunea beta, iar pentru alte versiuni începând cu anul viitor, lucru care i-ar putea determina pe unii clienți să se răzgândească atunci când intenționează să achiziționeze noul iPhone16.

Analistul a mai spus că vânzările prin precomandă din primul weekend pentru modelele iPhone 16 Pro și Pro Max au scăzut cu 27% și, respectiv, 16%. „Cererea din SUA este mult mai slabă decât cea de anul trecut”, au confirmat analiștii Jefferies.

Pentru a fi siguri, unii analiști au mai spus că îmbunătățirea modelelor Pro ar fi putut duce la termene de livrare mai scurte de data aceasta, după ce problemele de aprovizionare noul model de camera care are un obiectiv au afectat anul trecut livrările pentru iPhone 15 Pro Max.

„Nu suntem îngrijorați dacă precomenzile nu arată o creștere semnificativă”, a declarat analistul D.A. Davidson Gil Luria.

„Caracteristicile AI vor fi implementate treptat ... ceea ce înseamnă că ciclul de actualizare se va materializa probabil în următoarele 12-18 luni.”

Prețurile disponibile la precomandă în România pentru noile modele de iPhone 16 variază între 4.749 lei, pentru modelul standard și 7.199 lei pentru Pro Max. iPhone 16 Plus costă 5.499 lei iar iPhone 16 Pro, 5.999 lei.

 

Huawei vine în forță din urmă

Grupul chinez de tehnologie Huawei avea deja peste trei milioane de precomenzi pentru noul său smartphone care se pliază de trei ori cu câteva ore înainte ca grupul american Apple să dezvăluie noul iPhone16.

Noul Huawei Mate XT, un smartphone în forma literei Z care se pliază de trei ori, este programat să fie dezvăluit la un eveniment de lansare care va fi organizat marţi, conform unui anunţ pe contul de WeChat al Huawei.

Aceste cifre solide privind precomenzile sugerează capacitatea Huawei de a face faţă sancţiunilor americane şi de a-şi consolida poziţia de competitor de top pentru Apple, care a fost nevoit să reducă preţurile la începutul anului pentru a-şi proteja cota de piaţă.

Evenimentul de lansare a noului telefon Huawei va avea loc la câteva ore după ce, luni seara, Apple va dezvălui noua sa generaţie de telefoane iPhone 16, în care ar urma să pună accentul pe caracteristicile de inteligenţă artificială ale principalelor sale diapozitive.

Potrivit firmei de consultanţă IDC, Huawei a fost cel mai mare vânzător de telefoane mobile pliabile de pe piaţa chineză în al doilea trimestru al acestui an, cu o cotă de 42%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

tineri - cladire de birouri. Foto: Pexels.com
Jerome Powell, șeful Fed / Foto: Federal Reserve / Flickr
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Bursa de la București
Tehnologie avansată
Ședință de Guvern
Avion
Pager / sursa foto: Flickr.com

Nicuşor Dan vânează ţânţarii din Cişmigiu cu drona

Primarul general al Capitalei a făcut un anunţ despre o...

Elon Musk
Contor electric / Foto: Arhivă

Avertisment privind prețul energiei electrice după plafonare

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...

Profesorul Mircea Coșea
București / Foto: Freepik
Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg / Foto: NATO / Flickr
Explozia unul pager într-un magazin alimentar
La benzinărie
Google / sursa foto: Freepik.com
Telefon Huawei Mate XT Trifold
Date oficiale / FOTO: Frames
O nouă mare provocare

Fond de 30 de miliarde dolari pentru inteligența artificială

Fond destinat investițiilor în dezvoltarea centrelor de...

O femeie se uita la un produs în timpul cumpărăturilor
Energie verde / Foto: Freepik
Damen Shipyars

Damen Shipyards Mangalia a reușit să încheie două contracte

Damen Shipyards Mangalia (DSMa), aflată în procedura de...

Start-up

Germania promite miliarde de euro pentru start-up-uri

Companiile tinere au nevoie de „opțiuni de finanțare mai...

Documente în Parlament

Programele IMM PLUS și Noua Casă au bugete majorate

Guvernul României a emis o ordonanță de urgență, ce...

Inflație

România, cea mai mare rată a inflației și în august

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în...

Printre rândurile de viță de vie / FOTO: Freepik

În China, vinul este o afacere dominată de femei

China i-a luat prin surprindere pe specialiști cu...

Turcia

Gaz lichefiat: De ce Turcia semnează contract după contract

Este deja al treilea astfel de contract semnat pe o...


pixel