Apple şi-ar putea dubla sau tripla investiţiile în India, în următorii ani, împreună cu exporturile, a anunţat joi Rajeev Chandrasekhar, adjunctul ministrului pentru Tehnologia Informaţiei, după ce gigantul tehnologic american a deschis al doilea magazin pe cea de-a doua piaţă globală de smartphone-uri, după China, transmite Reuters.
Apple asamblează în principal iPhone-uri în India, prin intermediul partenerilor precum Foxconn Technology Group sau Pegatron, dar vrea să producă şi iPad-uri şi AirPod-uri, pentru a-şi reduce dependenţa de China. Conform datelor Asociaţiei de electronică din India, iPhone-urile au reprezentat mai mult de jumătate din totalul smartphone-urilor exportate din India în perioada aprilie 2022 - februarie 2023, valoarea telefoanelor mobile inteligente exportate ajungând la aproximativ nouă miliarde de dolari.
'Sunt extrem de încrezător că acest parteneriat Apple-India îşi va extinde investiţiile, care s-ar putea dubla sau tripla în următorii ani, urmând să crească nivelul exporturilor şi al angajărilor', a declarat Chandrasekhar pentru Reuters. Declaraţia sa vine după întâlnirea de miercuri dintre şeful Apple, Tim Cook, cu premierul indian Narendra Modi, la New Delhi. Cook a inaugurat joi un magazin Apple în New Delhi, la două zile după deschiderea primei unităţi în Mumbai, un oraş important din India. Cook a dat asigurări că Apple 'este decis să se extindă şi să-şi majoreze investiţiile în India'.
Totuşi, puţini indieni îşi pot cumpăra iPhone-uri, iar cota de piaţă a Apple în India este de doar 3%. Apple analizează mai multe modalităţi prin care să îşi reducă dependenţa de China, pe fondul escaladării tensiunilor dintre Washington şi Beijing. Partenerii Apple, care în prezent produc cea mai mare parte a telefoanelor iPhone la numeroase fabrici din China, au început să construiască noi linii de asamblare în India pe parcursul ultimului an. India, a doua piaţă globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de ţări ca Mexic şi Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane ce încearcă să-şi diversifice producţia şi să-şi reducă dependenţa de China.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...