Apple trebuie să plătească o amendă gigantică în Franța
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Apple va plăti o amendă gigantică în Franța
Apple va plăti o amendă gigantică în Franța
Apple a fost amendată, luni, cu suma record de 1,1 miliarde de euro de către autorităţile din Franţa din cauza comportamentului anticoncurenţial, transmite CNBC.

Autoritatea franceză de concurenţă a precizat că producătorul iPhone-urilor se face vinovat de constituirea de carteluri în reţeaua sa de distribuţie şi că Apple a abuzat de dependenţa economică a companiilor care revând produsele sale pe piaţa franceză.

„Apple şi cele două companii care vând angro produsele sale au convenit să nu concureze pentru a împiedica distribuitorii să concureze între ei, sterilizând astfel piaţa angro pentru produsele Apple”, a declarat Isabelle de Silva, preşedintele Autorităţii franceze pentru concurenţă.

Tim Cook: Apple a închis tot în încercarea de a stopa propagarea coronavirusului

În plus, cele două companii, Tech Data şi Ingram Micro, au primit amenzi de 76,1 milioane de euro, respectiv 62,9 milioane euro. Autoritatea franceză a declarat că această penalitate în valoare totală de 1,24 miliarde de euro a fost cea mai mare dată vreodată într-un caz.

Aceasta este a doua amendă primită de Apple din partea autorităţilor franceze. Acţiunile Apple au scăzut cu peste 11% în pre-market luni dimineaţă pe bursa de la New York, pe fondul unei scăderi generale pe pieţele bursiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel