Apple prezintă o nouă actualizare AI pentru dispozitivele sale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Smartphone / sursa foto: Freepik.com
Smartphone / sursa foto: Freepik.com
Apple a dezvăluit noi actualizări pentru dispozitivele sale. Acesta este un nou pas al gigantului tech în cursa pentru implementarea inteligenței artificiale.

Cea mai recentă versiune a sistemului de operare al Apple va oferi instrumente personalizabile care utilizează inteligența artificială pentru iPhone, Mac și iPad, a declarat Apple în cadrul Worldwide Developers Conference, găzduită la sediul companiei din Cupertino, California, scrie ABC News.

Inteligența artificială reprezintă „următorul mare pas pentru Apple”, a declarat luni directorul general Tim Cook. Avansul este rezultatul unui acord între Apple și OpenAI, firma din spatele popularului ChatGPT, a adăugat Cook.

 

Ce face noua versiune Siri

De la lansarea sa în 2011, Siri a funcționat în principal ca un instrument pentru răspunsuri la solicitări specifice, cum ar fi întrebări despre vreme sau personalizate cu un anumit utilizator. Noua versiune, a precizat Apple, va purta conversații extinse și va ajuta în sarcini complexe.

Mai mult, Siri va putea efectua acțiuni în telefonul sau tableta unui utilizator, extragând fotografii sau adăugând text în aplicația Notes, a precizat compania.

Apple, a doua cea mai mare companie din lume din punct de vedere al capitalizării bursiere, a rămas în urma concureților săi în lupta pentru dezvoltarea și oferirea de produse de inteligență artificială.

OpenAI păstrează un parteneriat de lungă durată cu Microsoft, care deține o participație minoritară în cadrul companiei și integrează ChatGPT în motorul său de căutare Bing. Anul trecut, Google a anunțat propriul model de inteligență artificială numit Bard, care oferă scurte rezumate ca răspuns la unele interogări de căutare pe web.

„Presiunea de a aduce multe resurse pentru tehnologia inteligenței artificiale pentru dezvoltatori și consumatori este în față și în centru”, a spus Dan Ives, director general al departamentului de cercetare de acțiuni al.

 

Un pas vital pentru Apple

Noua actualizare sosește într-un moment de performanță relativ slabă pentru Apple.

În cel mai recent raport privind câștigurile sale, Apple a dezvăluit luna trecută o scădere a vânzărilor pentru unele dintre produsele sale principale. Vânzările de smartphone-uri au scăzut cu 10% în primul trimestru, comparativ cu semestrul I al anului precedent. Vânzările de iPad au scăzut cu 17% în acea perioadă, se arată în raportul privind câștigurile.

În ultimii ani, compania s-a bazat pe noi modele ale produselor sale, în loc să treacă la unul inovativ, au declarat anterior analiștii.

Această abordare, de a rămâne la vechile sale modele de dispositive, permite Apple să profite de baza sa de clienți loiali și de dispozitivele cunoscute în timp ce dezvoltă noi produse, precum Apple Vision Pro, casca de realitate mixtă a companiei, au spus analiștii.

Cu un cost de pornire de 3.499 de dolari și o versiune mai puternică la aproximativ 4.000 de dolari, Apple Vision Pro rămâne departe de un preț care să o facă accesibilă pentru un public larg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel