Nave de război în apropiere de Stockholm. Descoperire extraordinară
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
O echipă de cercetători a anunţat vineri că a descoperit epavele a două nave de război
O echipă de cercetători a anunţat vineri că a descoperit epavele a două nave de război
O echipă de cercetători a anunţat vineri că a descoperit epavele a două nave de război datând probabil din secolul al XVII-lea, în apropiere de Stockholm, informează DPA.

Cele două nave au fost găsite în apropiere de insula Vaxholm, din arhipelagul Stockholm, a declarat arheologul maritim Jim Hansson. Potrivit experţilor, ambele nave au fost scufundate deliberat în a doua parte a secolului al XVII-lea, după ce au fost scoase din uz de marina suedeză, cu scopul de a îngreuna accesul pe mare al intruşilor spre Stockholm, a precizat el. Una dintre epave ar putea fi o 'navă-soră' a celebrei nave de război Vasa, care s-a scufundat la prima sa călătorie, în 1628. Măsurătorile făcute celor două epave se potrivesc cu cele ale navei Vasa, a precizat Hansson.

Găurile negre din adâncul mărilor. Cele mai silențioase submarine

Potrivit relatărilor istorice, mai multe nave de război au fost scufundate în apropiere de Vaxholm, inclusiv nava-soră a Vasa, 'Applet', construită în 1629 şi scufundată în 1659. Arheologii au prelevat mai multe mostre de lemn de la epave, care urmează să fie analizate pentru a afla mai multe despre această descoperire. Vasa a fost recuperată de pe fundul mării în aprilie 1961, iar acum este găzduită într-un muzeu aflat pe malul apei, la Stockholm. Epavele descoperite recent vor fi lăsate probabil pe fundul mării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel