Aproape un miliard de lei, pierderi pe Bursa de la București
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Bursa a înregistrat o pierdere majoră în capitalizare
Bursa a înregistrat o pierdere majoră în capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut, în această săptămână, 983 milioane de lei din capitalizare, respectiv 0,54%, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a înregistrat o creştere cu 25,46% în comparaţie cu săptămâna anterioară.

Potrivit datelor publicate de BVB, consultate de AGERPRES, capitalizarea bursieră a scăzut uşor, la 180,268 miliarde de lei, în perioada 19 - 23 aprilie, de la 181,251 miliarde de lei consemnate săptămâna precedentă.

În această săptămână, tranzacţiile cu acţiuni au generat un rulaj de 162,552 milioane de lei, faţă de 129,555 milioane de lei, în perioada 12 - 16 aprilie.

Cea mai bună zi de tranzacţionare la BVB a fost marţi, 20 aprilie, când s-au consemnat 46,659 milioane de lei, iar cea mai slabă zi, miercuri, 21 aprilie, cu o valoare a tranzacţiilor de 15,146 milioane de lei.

Acțiunile UiPath continuă creșterea pe bursa de la New York

Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti, generând tranzacţii de 41,981 milioane de lei, dar şi o creştere a preţului cu 0,83%.

În top 3 se mai află Fondul Proprietatea, cu schimburi de 25,456 milioane lei şi o creştere cu 0,35% în ceea ce priveşte preţul acţiunilor, urmată de titlurile OMV Petrom, cu tranzacţii de 19,543 milioane de lei (1,61%).

Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile Retrasib (+14,15%), Romcarbon (+11,39%) şi Alro (+6,16%).

La polul opus, scăderi importante au fost consemnate de acţiunile Conted, care au înregistrat un declin de 14,57%, urmate de cele ale Uztel (-13,84%) şi ale Comcm (-12,98%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel