Negrescu: Bugetarii ar trebui să primească un singur spor. Care este acesta
Bugetarii ar trebui să...
Câteva zile mai târziu, ministerul sud-coreean al Apărării a anunțat că grupul LIG Nex1 tocmai a încheiat un acord în valoare de 3,2 miliarde de dolari pentru a livra Arabiei Saudite un număr nespecificat de sisteme de apărare aeriană Cheongung-II [sau KM-SAM bloc II].
Compusă dintr-un radar mobil multifuncțional dezvoltat de Hanwha Aerospace, un vehicul de comandă și patru lansatoare, fiecare capabile să lanseze până la 8 rachete, bateria Cheongung II este capabilă să distrugă ținte care operează la o altitudine mai mică de 40 km. De remarcat că acest sistem a beneficiat de transferuri de tehnologie aprobate de Moscova, rachetele sale interceptoare făcând parte inclusiv din echipamentul de luptă al sistemelor rusești S-350E și S-400.
Cu toate acestea, autoritățile sud-coreene nu au oferit detalii suplimentare referitoare la această comandă saudită, o premieră pentru regatul bogat în petrol din Golful Persic, ale cărui capacități de apărare aeriană sunt asigurate aproape exclusiv de industriașii americani.
Odată cu acest ordin notificat la LIG Nex1, și deși are deja sisteme THAAD [Terminal High Altitude Area Defense] și Patriot PAC-3, forțele saudite de apărare aeriană (RSADF) va dispune de aceleași mijloace ca și armata aerului din Emiratele Arabe Unite, care a cumpărat baterii Cheongung-II pentru aceeași sumă în noiembrie 2021.
Mai mult, în 2022, Lockheed-Martin și-a anunțat intenția de a produce componente ale sistemului THAAD în Arabia Saudită, un memorandum de înțelegere fiind semnat în acest scop cu GAMI, Autoritatea Generală pentru Industriile Militare a Regatului. Doi ani mai târziu, acest proiect este pe cale să se concretizeze, grupul american având deja în portofoliu 11 contracte cu companii saudite, printre care Middle East Propulsion Company [MEPC] și Arabian International Company [AIC].
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bugetarii ar trebui să...
Comisia Europeană vrea...
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...