Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Într-un videoclip spectaculos de promovare se spune că Oxagon va fi cea mai mare structură plutitoare din lume și „va găzdui primul port complet automatizat din lume, precum și prima platformă logistică integrată din lume”. Nu se precizează cât va costa proiectul Oxagon și nici cum rămâne orașul pe linia de plutire. Marea Roșie este una dintre cele mai aglomerate rute comerciale din lume, 10% din comerțul mondial traversând anual această întinere de ape.
Proiectul Neom a fost conceput de prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman și este proiectul emblematic al planului său de 13 ani de modernizare a regatului conservator, numit „Viziunea 2030”. Neom este finanțat de Fondul de Investiții Publice (FIP) al Arabiei Saudite, patronat de succesorul la tron, care este și președintele Neom.
„Oxagon va fi catalizatorul creșterii economice și al diversității Neom și a regatului, ceea ce ne va permite să ne atingem obiectivele propuse în cadrul ambițiosului plan Vision 2030. Va contribui la dezvoltarea relațiilor comermciale, va sprijini crearea unui nou punct focal pentru transporturile de mărfuri internaționale. Mă bucur să văd asta”, declara recent primul Mohammed bin Salman.
Citește și Orașul din Arabia Saudită care face cat PIB-ul României pe doi ani
Anunțul lui Oxagon urmează celui al altor proiecte ambițioase conduse de Arabia Saudită, inclusiv:
· „Linia”: un oraș propus cu zero carbon care traversează regiunea Neom și care urmează să fie construit de-a lungul unei linii de 168 de kilometri care se termină la Marea Roșie.
· „The Rig”: un parc tematic construit pe o platformă petrolieră abandonată din Golful Persic.
· „Prințul Mohammed Bin Salman Non-Profit City”: un cartier al capitalei Riad despre care se spune că găzduiește întreprinderi non-profit și sustenabile.
O serie de proiecte ale prințului moștenitor Mohammed bin Salman au suferit întârzieri în timpul pandemiei, dar lucrările la Neom sunt încă în desfășurare. Un fost diplomat american a declarat anterior pentru Insider că succesul politic al prințului moștenitor este „în mare măsură legat de succesul” unor astfel de proiecte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...