Aramco cumpără o parte din producătorul de motoare termice fondat de Renault și Geely
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Motor termic / sursa foto: Freepik.com
Motor termic / sursa foto: Freepik.com
După ce și-a arătat interesul în repetate rânduri asupra aceste achiziții, Aramco va cumpăra o participație din noua firmă fonodată de cei doi mari constructori auto.

Producătorul de petrol Saudi Aramco va cumpăra o participație de 10% într-un joint-venture dintre producătorul auto francez Renault și producătorul auto chinez Geely, au declarat vineri companiile.

Societatea mixtă dintre cei doi constructori auto este evaluată la 7,40 miliarde de euro.

Geely și Renault vor deține fiecare aproximativ 45% din noua companie, denumită Horse Powertrain, care va produce motoare pe benzină, sisteme hibride și cutii de viteze pentru vehicule termice.

Reuters a raportat joi că societatea de stat din Arabia Saudită a fost aproape de a cumpăra o participație de 10% în cadrul întreprinderii.

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a descris acordul într-o declarație ca fiind crearea unei "echipe de vis" care va "reinventa" viitorul motoarelor cu combustie și al tehnologiilor hibride.

"Participația Aramco în societatea mixtă care produce motoare termice ar putea stabiliza investițiile în producătorii auto tradiționali, oferind o plasă de siguranță în contextul tranziției către electricitate", a scris platforma de investitori Finimize, înainte de anunțul oficial.

Investiția vine în contextul în care piața globală a vehiculelor electrice se confruntă cu îngrijorări legate de cerere și de creșterea cheltuielilor de producție.

Luna aceasta, Comisia Europeană a declarat că va impune taxe suplimentare de până la 38,1% pentru mașinile electrice chinezești importate începând cu luna iulie.

Aramco, care a strâns luna aceasta aproximativ 11,2 miliarde de dolari printr-o vânzare secundară de acțiuni, a semnalat inițial că va cumpăra o participație de 20% din Horse Powertrain.

Compania a semnat o scrisoare de intenție în martie 2023 cu scopul de a deveni, eventual, acționar minoritar în cadrul întreprinderii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

40.000 de firme, radiate în primele cinci luni ale anului

Informaţii oficiale de la Registrul Comerţului.

RO e-TVA. Principalele modificări decise de Guvern

Vineri a fost adoptată de către Executiv o ordonanţă de...

Întârziere de 300 de minute pentru un tren CFR

Întârziere de cinci ore pentru trenul Timișoara Nord –...

Boloș vrea să colecteze 120 mld. de lei din TVA

România are prevăzut să colecteze la bugetul de stat...

Bursa de la București a închis în creștere ședința de vineri

BVB a închis pe verde ultima zi de tranzacții a...


pixel