"Raliul lui Moş Crăciun", pe Wall Street. Ce aşteptări au investitorii, la final de an
Indicii principali de pe Wall...
Publicitate
Decizia vine pe fondul dificultăților economice cauzate de lipsa comenzilor și scăderea volumului de producție, dar și ca măsură de protecție a angajaților, conform unui comunicat al companiei citat de Profit.ro.
Impactul crizei oțelului pe piața europeană
Problemele de la Hunedoara reflectă o criză globală în industria oțelului, amplificată de exporturile ieftine din China, care destabilizează piața europeană. Statul asiatic, care produce peste jumătate din oțelul mondial, a crescut exporturile cu 22% în primele nouă luni din 2024, atingând 11,2 milioane de tone în septembrie, cel mai mare nivel din 2015.
Directorul general al ArcelorMittal, Aditya Mittal, a cerut joi măsuri comerciale mai dure pentru a limita importurile ieftine din China, avertizând că Europa riscă să devină „groapa de gunoi” pentru excesul de producție al Chinei.
„Creșterea nivelului importurilor este un motiv de îngrijorare majoră. Sunt necesare măsuri comerciale urgente pentru a proteja producătorii europeni,” a declarat Mittal, adăugând că prețurile actuale sunt mult sub costurile marginale.
Perspective mai optimiste pentru 2024
Cu toate acestea, ArcelorMittal estimează o redresare a cererii în a doua jumătate a anului 2024. „Stocurile scăzute și o cerere mai solidă față de 2023 indică o posibilă revenire a pieței,” a spus Aditya Mittal.
Deși afectată de contextul economic global, compania a raportat un profit EBITDA de 1,58 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2024, depășind estimările de 1,47 miliarde de dolari.
Criza imobiliară din China și tensiunile comerciale globale
Declinul prelungit al pieței imobiliare din China a determinat creșterea exporturilor de oțel, agravând relațiile comerciale cu mai multe țări, inclusiv Vietnam, Arabia Saudită și Chile, care au impus măsuri restrictive.
În acest context, Hunedoara devine o piesă într-un puzzle global al dezechilibrelor economice din industria oțelului, iar măsurile comerciale rămân esențiale pentru susținerea producătorilor locali.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicii principali de pe Wall...
Reuters prezintă o analiză a...
Grupul Jinjiang, contractor...
Republica Moldova se bazează pe...
Un nou proiect controversat al...
Grupaj de ştiri.
Turismul elen arată semne pozitive în 2025.
Criptomoneda este tot mai des...
Exporturile totale de gaze...
Tragedie aviatică în Kazahstan.
În noiembrie, piața neagră a...
Curs valutar, 24 decembrie 2024.
Actele normative adoptate în ședința Guvernului României...
Autoritățile iraniene au ridicat o serie de interdicții.
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere, 24 decembrie.
Greva angajaților Starbucks din SUA se extinde la peste...
Ministerul Afacerilor Externe a...
Luni seara a avut loc prima...
Vladimir Putin și premierul...