Deficit record în România, în contrast cu trendul european
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Javier Milei este de departe un personaj controversat, nu doar pentru trecutul să tumultos dar și pentru felul în care ia hotărâri politice. Acesta a mărturisit pentru The Economist că inspirația îi vine de la câinele său decedate cu care comunică prin sesiuni de spiritism.
"Câinii mei îmi determină strategiile. Ei sunt ca un fel de comitet strategic. Ei sunt cel mai bun comitet strategic din lume”, a comentat noul președinte al Argentinei.
Iată părerile unor analiști asupra acestei situații din țara sud-americană, compilate de Reuters.
"Președintele Milei oferă o agendă îndrăzneață de reforme, dar principala provocare este că aceasta poate fi împiedicată de manevrele politice.”
"Orice program de stabilizare care vizează reducerea cu succes a inflației trebuie să abordeze deficitul consolidat al sectorului public în ansamblul său, cuprinzând atât deficitul fiscal global, cât și plățile de dobânzi ale băncii centrale pentru pasivele remunerate, împreună cu consolidarea bilanțului băncii centrale pe fondul reconstituirii rezervelor valutare", susține Diego W. Pereira de la J. P. Morgan.
"Este incontestabilă necesitatea unei schimbări rapide față de politicile economice eșuate din trecut. Dezechilibrele acumulate în economie au crescut prea mult și trebuie abordate cu promptitudine.
"În opinia noastră, pentru a pune economia pe o traiectorie sustenabilă sunt necesare o ajustare fiscală tangibilă și structurală, o bancă centrală independentă și responsabilă, liberalizarea financiară și reforme structurale pentru a face economia mai deschisă, mai productivă și mai flexibilă", scrie Sergio Armella de la Goldman Sachs.
"Deși credem că rezultatul alegerilor ar trebui să aducă schimbări pozitive în țară (de exemplu, reducerea deficitului bugetar și eliminarea fricțiunilor din economie), este puțin probabil ca acestea să fie ușoare și/sau rapide.
"Pentru noi, guvernabilitatea și riscul de tulburări sociale sunt principalele motive de îngrijorare, deoarece impulsul noii administrații de a elimina inechitățile unor prețuri, subvențiile (în special cele pentru energie și alimente) și controalele valutare ar putea accelera inflația și devalorizarea monedei pe termen scurt", spune Alejandro Animbal de la Jefferies.
"Având în vedere starea deplorabilă a finanțelor publice și reprezentarea foarte scăzută a partidului său în Congres, se pare că va fi nevoie de ceva timp pentru a impune reformele. Cu toate acestea, investitorii și corporațiile vor fi dornici să vadă evoluția cursului de schimb, Susține Chris Turnes de la ING Londra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...