Armata rusă are nevoie de ÎNTĂRIRI! Putin a semnat decretul. Îngrijorare la lNATO
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
NATO vede altfel lucrurile
NATO vede altfel lucrurile
Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret privind încorporarea a 134.500 de recruţi noi, în cadrul campaniei anuale de recrutare de primăvară.

Ministerul rus al apărării a asigurat că decretul nu are legătură cu actualul război din Ucraina. Conform documentului, campania de recrutare de primăvară - ce are loc între 1 aprilie şi 15 iulie - are în vedere bărbaţi între 18 şi 27 de ani.

Iar șeful instituției, Serghei Şoigu a afirmat că noii recruţi nu vor fi trimişi în "zone fierbinţi" şi vor fi repartizaţi în cazărmi la finele lui mai, urmând să participe la un antrenament profesionist care va dura între trei şi cinci luni. Totuşi, Mihail Beniaş, un avocat  ce reprezintă mai mulţi membri ai Gărzii naţionale ruse care au refuzat să meargă în Ucraina, a afirmat că, potrivit legislaţiei ruse, recruţii pot fi trimişi la luptă după câteva luni de pregătire, notează Reuters.

Problema implicării recruţilor în război este una extrem de sensibilă. Pe 9 martie, Ministerul Apărării a recunoscut că au fost trimişi şi recruţi în Ucraina, după ce Putin a negat acest lucru în repetate rânduri, susţinând că au fost trimişi la război doar soldaţi şi ofiţeri profesionişti. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei a menţionat atunci că şeful statului a ordonat procuraturii militare să ancheteze şi să-i sancţioneze pe cei responsabili de nerespectarea instrucţiunilor sale de a-i exclude pe recruţi.

În acest context, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că trupele ruse ''nu se retrag, ci se repoziţionează'' în Ucraina, iar NATO se aşteaptă la ''ofensive suplimentare'' ale acestora.

''Conform informaţiilor noastre, unităţile ruse nu se retrag, ci se repoziţionează. Rusia încearcă să-şi regrupeze forţele, să le reaprovizioneze şi să-şi consolideze ofensiva în regiunea Donbas'', a spus Stoltenberg la o conferinţă de presă, după ce miercuri Rusia promisese că, în urma negocierilor ''substanţiale'' desfăşurate cu Ucraina la Istanbul, îşi va diminua semnificativ activităţile militare în direcţia Kievului şi în zona oraşului Cernigov.

Citește și Tortură, dispariții. Cine este Ramzan Kadîrov, aghiotantul cecen al lui Putin

''În acelaşi timp, Rusia menţine presiunea asupra Kievului şi a altor oraşe. Aşadar, ne putem aştepta la alte acţiuni ofensive, care vor aduce încă şi mai multă suferinţă'', a adăugat secretarul general al NATO.

În Ucraina, Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia a distrus aproape în totalitate industria de apărare a țării sale. "Ne-au distrus practic industria de apărare", a spus Arestovici.

Conform acordului de pace discutat cu Rusia, Ucraina ar urma să fie protejată de ameninţări în viitor de garanţii de securitate internaţionale cărora Moscova nu ar putea să se opune prin veto. "Acesta este un acord ideal care îmbunătăţeşte în mod fundamental poziţia noastră de mai multe ori", a afirmat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel