ASIGURĂRILE care acoperă riscurile asociate pandemiei de COVID-19
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
ASIGURĂRILE care acoperă riscurile asociate pandemiei de COVID-19
ASIGURĂRILE care acoperă riscurile asociate pandemiei de COVID-19
MediHelp, UNIQA, Groupama Asigurări și Grawe acoperă în mod excepțional riscurile asociate epidemiei de coronavirus pentru clienții actuali și cei care vor încheia asigurarea medicală.

Cum poate ajuta o asigurare privată de sănătate MediHelp în situația actuală?

1.      Prevenție – prin încheierea unei polițe de asigurare privată, beneficiarul are acces la medicina de prevenție, cu ajutorul căreia poate detecta, într-o fază incipientă, eventuale probleme medicale. Astfel, persoana asigurată are șanse mai mari de a evita contactarea unui virus datorită stării bune de sănătate.

2.      Acoperire internațională – acoperirea internațională a asigurărilor MediHelp permite pacienților să beneficieze de servicii de diagnosticare și tratament și în alte țări față de cea de origine. Astfel, o persoană care contactează COVID-19 în altă țară decât cea de proveniență, poate primi îngrijiri medicale în țara respectivă, fără a-și face griji de costurile ulterioare.

3.      Acoperirea costurilor spitalizării membrilor familiei – o asigurare privată de sănătate poate fi extinsă, putând fi incluși și membrii familiei. Astfel, întreaga familie are parte de acces la cele mai bune servicii medicale, fie ele de prevenție sau de tratare a unor afecțiuni medicale.

Ungaria: Teste PCR pe cheltuiala proprie sau carantină la intrarea în țară

UNIQA acopera riscurile asociate pandemiei de coronavirus, atat pentru politele aflate in portofoliu, cat si pentru politele nou incheiate, in conditiile in care, in practica standard, contractele de asigurare incadreaza pandemiile drept excluderi.

„Sa asiguram protectia clientilor nostri pornind de la nevoile reale ale acestora, adresand astfel diverse etape si imprejurari din viata lor, este esența activității pe care o desfasuram. Decizia de a acoperi riscurile asociate COVID-19 are la baza promisiunea facuta clientilor nostri de a le oferi valoare prin produsele si serviciile UNIQA, precum si prioritatea noastra principala, de a actiona mereu cu toata responsabilitatea, indiferent de situatie”, a declarat Lidia Dragan, Director Dezvoltare Produse si Servicii UNIQA Asigurari.

Astfel, pentru o plaja larga de produse de asigurare, in special pentru asigurarile de viata, dar si pentru asigurari de sanatate si asigurari medicale de calatorie, UNIQA nu va aplica excluderile referitoare la epidemii / pandemii, asa cum sunt prevazute in conditiile de asigurare, pentru evenimentele legate de COVID – 19. 

Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieţei de asigurări din România, va acoperi în mod excepțional riscurile asociate epidemiei de coronavirus pentru clienții actuali și cei care vor încheia Asigurare medicală integrală, Asigurare de viață și Asigurare de călătorie în străinătate. Decizia a fost luată în ciuda faptului că practica standard, la nivel de industrie și valabilă pe plan internațional, exceptează pandemiile din contractele de asigurare. Astfel, Groupama Asigurări continuă să fie alături de clienții săi, dovedind că responsabilitatea și solidaritatea sunt valori care o ghidează, chiar și în momente extrem de delicate.

„Am luat această decizie contrară practicii standard, pentru că traversăm o perioadă dificilă, la nivelul întregii societăți și este important să încercăm să facem tot ce ține de noi pentru a ajuta. Am luat măsuri pentru prevenirea contagiunii, pentru siguranța colegilor, clienților și partenerilor noștri, dar am căutat soluții să mergem și mai departe de atât și mai aproape de meseria noastră.  Suntem, înainte de orice, oameni și înțelegem că acum este momentul să ajutăm, că orice ajutor este binevenit și contează. Ne dorim să putem susține acestă măsură până la ieșirea din criză, sper să reușim”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct Groupama Asigurări.

Produsele Grawe de asigurare de viață acoperă:

Spitalizare – prin asigurarea de spitalizare din orice cauză. Se plătește indemnizație pentru toate zilele de spitalizare.

Deces - în asigurările mixte și în cele de deces – prin plata la valoarea sumei asigurate conform poliței;

în asigurările de supraviețuire - la valoarea sumei primelor plătite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel