Asistentul virtual al Amazon acuzat, în SUA, că o susține pe Kamala Harris
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Amazon Alexa / FOTO: Wikipedia
Amazon Alexa / FOTO: Wikipedia
Asistentul virtual al gigantului tehnologic a fost acuzat că are preferințe politice, după ce i-a îndemnat pe utilizatori să voteze, la alegerile prezidențiale din noiembrie, pentru Kamala Harris, nu pentru Donald Trump.

Asistenții virtuali vor avea, la un moment dat, opinii politice? Este întrebarea pe care și-o pun mulți utilizatori ai asistentului vocal Alexa. Capabil să răspundă la solicitări complexe datorită inteligenței artificiale generative cu care este dotat, acest instrument dezvoltat de Amazon este integrat în difuzoarele comercializate de companie. Dar unii o acuză, astăzi, pe Alexa, că este părtinitoare din punct de vedere politic sau chiar încearcă să-și influențeze proprietarii în privința viitoarelor alegeri prezidențiale din Statele Unite.

Răspunsuri diferite 

Unii dintre deținătorii unui astfel de asistent virtual l-au întrebat ce părere are despre cei doi candidați la președinția SIA, democrata Kamala Harris și republicanul Donald Trump. Și surpriză: Alexa a formulat răspunsuri diferite pentru cei doi politicieni. În videoclipurile postate pe rețelele de socializare, Alexa poate fi auzită cum o descrie pe Kamala Harris drept „un candidat puternic, a cărui carieră s-a axat pe angajamentul față de idealurile progresiste, pe dorința de a ajuta comunitățile lipsite de drepturile lor”.

Utilizatorii l-au mai întrebat pe asistentul virtual de ce ar trebui să voteze pentru Kamala Harris. Răspunsul dat de Alexa a fost extrem de detaliat: eră exemple detaliate: pune accent pe lege și ordine, promite o abordare mai dură a fenomentului criminalității pentru a combate valul de crime înregistrat în ultimii ani. În schimb, când a venit vorba de Donald Trump, Alexa s-a eschivat,  mulțumindu-se să anunțe că  „nu poate oferi răspunsuri care să susțină un partid politic sau pe liderul acestuia”.

Amazon acuzat de imixtiune electorală

Utilizatorii de internet, în special pro-Trump, au acuzat Amazon de interferență în alegerile prezidențiale americane. În replică, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că a fost „o eroare” și că Amazon a creat echipe specializate pentru a preveni ca acest lucru să se repete. 

Dar pentru susținătorii lui Trump, această scuză nu a fost nici suficientă, nici convingătoare. Mai ales că fondatorul Amazon, Jeff Bezos - care nu mai este la cârma grupului - este însă proprietarul cotidianului Washington Post, ziar care l-a susținut pe Joe Biden în 2020. Iar în 2021, miliardarul a donat 100 de milioane de dolari Fundației fostului reședinte democrat, Barack Obama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș
Foto: Pexels.com
pexels.com
Magazin Apple / Foto: Unsplash
Urmările inundațiilor / Foto: Apele Române
Avion Boeing / FOTO: Unsplash
Sedinta de Guvern
Grecia, Santorii / FOTO: Unsplash
Siegfried Mureșan
Inundații / Foto: IGSU
Extracție țiței / sursa foto: Freepik.com
Inteligență artificială / FOTO: Freepik

Inteligența artificială „accelerează criza climatică”

Inteligența artificială generativă (IA) folosește „de 30...

INHGA. Noi coduri roșii de viituri până marți la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...

Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Lingouri de aur
TVA
Japonez / FOTO: Freepik
Petrol / sursa foto: Freepik.com

China și-a făcut mari rezerve de petrol. Oare de ce?

Este de presupus că au fost luate în calcul atât...

Investiții / FOTO: Freepik
Analizând avantaje și dezavantaje / FOTO: Freepik
Oameni traverseaza stradas / Foto: Freepik
La bursă / FOTO: Freepik
Soarta Tik Tok în SUA, incertă

Viitorul TikTok se joacă în instanță

TikTok va încerca să convingă luni o instanță federală...

Bună dimineața! Să aveți o zi extraordinară! / Foto: Freeimages.com
Asamblare auto / sursa foto: Freepik.com

pixel