Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Este pentru prima dată când un astronaut al NASA crește ridichi pe orbita plământului. În spatele acestui experiment, care poate părea surprinzător, obiectivul este de a se testa dacă este posibil să crești alimente în spațiu.
În timpul misiunilor de lungă durată pe Lună și în viitor pe Marte, administrarea unor vitamine nu va fi suficientă pentru a hrăni astronauții. Vor avea nevoie de alimente proaspete. Pe stație, aprovizionarea se face regulat cu alimente proaspete dar în călătoriile spațiale care pot dura luni (sau chiar ani), vitaminele din alimente se vor descompune în timp iar deficitul de vitamine ar putea afecta sănătatea astronauților.
Creșterea propriilor fructe și legume la bordul navei spațiale ar putea fi soluția. „Provocarea este cum să faci acest lucru într-un mediu închis, fără lumina soarelui sau gravitația Pământului”, spune NASA.
Cum au crescut ridichile în spațiu
Douăzeci de plante de ridiche au fost plasate într-o cameră specială, Advanced Plant Habitat (APH). În interiorul APH, diferite lumini LED luminează plantele pentru a le stimula creșterea. Aceste LED-uri roșii, albastre, verzi și albe oferă un spectru larg de lumină. Concentrația de dioxid de carbon este monitorizată de 180 de senzori. Temperatura este, de asemenea, reglată cu precizie. Ridichile primesc cantitatea potrivită de apă și minerale prin intermediul sistemelor de control.
În același timp, ridichile sunt cultivate în Centrul Spațial Kennedy din Statele Unite, într-o cameră care reproduce condiții aproape identice cu cele ale ISS. Această cultură „de control” va fi recoltată în jurul datei de 15 decembrie și comparată cu ridichile care au crescut în spațiu.
De ce ridichi
Acestea au fost alese mai ales pentru că oferă „posibilități mari de cercetare datorită sensibilității bulbului lor”, detaliază cercetătorul Karl Hasenstein, care efectuează cercetări în jurul cultivării plantelor în spațiu de 25 de ani.
Un alt avantaj al ridichilor este că se maturizează în doar 27 de zile și necesită puțină întreținere.
Experimente similare au fost efectuate anterior în APH, în special cu Arabidopsis, o plantă erbacee care seamănă cu varza și muștarul. Interesul realizării acestor experimente pe diferite soiuri de plante este acela de a le identifica pe cele care cresc cel mai bine în microgravitație, oferind în același timp suficiente calități nutriționale pentru viitorii astronauți care vor pleca în misiuni pe termen lung.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...