Se apucă din nou de treabă la Răstolița! Hidrocentrala prinde viață după 35 de ani
Guvernul dă undă verde reluării...
Oamenii de știință din Suedia au studiat peste 40.000 de cazuri de tumori intestinale, demonstrând că administrarea de antibiotice crește riscul de a dezvolta cancer de colon în decurs de 5-10 ani de la tratamentul urmat.
Cercetările anterioare pe această temă nu au făcut deja să sugereze o astfel de relație, și anume că antibioticele pot provoca modificări pe termen lung în microbiomul intestinal, o comunitate de microbi ce sălășluiesc în tractul gastro-intestinal. Aceste modificări pot fi asociate cu un risc crescut de cancer de colon.
Acum, în cel mai mare studiu epidemiologic realizat vreodată în privința acestei legături, s-a stabilit că riscul ridicat poate fi specific cancerului de colon proximal, partea organului care se conectează la intestinul subțire și începe din colțul din dreapta jos al abdomenului. Rezultatele acestui studiu au fost strânse într-o lucrare specială de oamenii de știință de la Universitatea Umeå din Suedia.
Practic, riscul tumoral asociat cu utilizarea antibioticelor a fost cel mai mare constatat dintre toate celelalte pericole generate de consumul exagerat sau de durata a acestor medicamente. Persoanele care au urmat un astfel de tratament mai mult de 6 luni au avut cel mai mare risc de cancer în comparație cu cei care nu au utilizat aceste medicamente. Probabilitatea de apariție a tumorilor în intestinul ascendent la astfel de persoane a crescut cu 17%.
Citește și ANTIBIOTICUL care face mai mult RĂU decât bine. E VERIFICAT
Proprietățile antibioticelor au fost studiate inclusiv de experții de la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins, pe baza analizării datelor cuprinse în istoricul a peste 166.000 de cazuri. Cercetătorii americani au descoperit că există o corelație între utilizarea antibioticelor și un risc crescut de cancer intestinal.
„Dintre pacienții pe care i-am examinat, riscul de cancer intestinal a crescut chiar și după utilizarea minimă a antibioticelor”, au spus cercetătorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul dă undă verde reluării...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...
Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...
Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...