Austeritate în numele credinței: Papa Francisc, arhitectul unei revoluții financiare
Papa Francisc, reformatorul...
Oamenii de știință din Suedia au studiat peste 40.000 de cazuri de tumori intestinale, demonstrând că administrarea de antibiotice crește riscul de a dezvolta cancer de colon în decurs de 5-10 ani de la tratamentul urmat.
Cercetările anterioare pe această temă nu au făcut deja să sugereze o astfel de relație, și anume că antibioticele pot provoca modificări pe termen lung în microbiomul intestinal, o comunitate de microbi ce sălășluiesc în tractul gastro-intestinal. Aceste modificări pot fi asociate cu un risc crescut de cancer de colon.
Acum, în cel mai mare studiu epidemiologic realizat vreodată în privința acestei legături, s-a stabilit că riscul ridicat poate fi specific cancerului de colon proximal, partea organului care se conectează la intestinul subțire și începe din colțul din dreapta jos al abdomenului. Rezultatele acestui studiu au fost strânse într-o lucrare specială de oamenii de știință de la Universitatea Umeå din Suedia.
Practic, riscul tumoral asociat cu utilizarea antibioticelor a fost cel mai mare constatat dintre toate celelalte pericole generate de consumul exagerat sau de durata a acestor medicamente. Persoanele care au urmat un astfel de tratament mai mult de 6 luni au avut cel mai mare risc de cancer în comparație cu cei care nu au utilizat aceste medicamente. Probabilitatea de apariție a tumorilor în intestinul ascendent la astfel de persoane a crescut cu 17%.
Citește și ANTIBIOTICUL care face mai mult RĂU decât bine. E VERIFICAT
Proprietățile antibioticelor au fost studiate inclusiv de experții de la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins, pe baza analizării datelor cuprinse în istoricul a peste 166.000 de cazuri. Cercetătorii americani au descoperit că există o corelație între utilizarea antibioticelor și un risc crescut de cancer intestinal.
„Dintre pacienții pe care i-am examinat, riscul de cancer intestinal a crescut chiar și după utilizarea minimă a antibioticelor”, au spus cercetătorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Papa Francisc, reformatorul...
Scade numărul firmelor intrate...
Acționarii au aprobat în AGA un...
Grupaj de știri.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...