Atenționare meteo de instabilitate atmosferică până seara
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Avertizare meteo
Avertizare meteo
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată în şase judeţe din zona Dobrogei şi a Munteniei, valabilă până joi seara.

Astfel, în intervalul orar 13:00 - 20:00, local, în Dobrogea şi în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 - 75 km/h), averse torenţiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 litri/mp şi izolat 30 litri/mp.

Judeţele vizate în totalitate de atenţionarea Cod galben sunt: Brăila, Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa, iar parţial, Buzău şi Prahova. 

 

Prognoza meteo până pe 7 iunie. Vara debutează cu temperaturi mai mari decât în mod obișnuit

Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a transmis redacției prognoza meteo pentru intervalul 23 mai și 7 iunie 2022.

Banat

În majoritatea zilelor, regimul termic va fi apropiat de cel specific acestei perioade din an (respectiv medii ale temperaturilor maxime de 23...26 de grade şi ale minimelor de 10...13 grade). Vor fi totuşi şi perioade (în special în 25 mai şi posibil în jurul datei de 2 iunie) caracterizate de o vreme călduroasă, cu valori diurne, în medie regională, de 31...33 de grade şi nocturne de 13...18 grade, dar şi zile mai răcoroase, cel mai probabil cea de 29 mai, când sunt estimate maxime de 21...23 de grade.

În prima săptămână, în special în orele după-amiezilor, pe arii restrânse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, iar după data de 30 mai ploile se vor semnala local, însă în ansamblu regimul pluviometric se va menţine deficitar.

Crișana

Regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză (respectiv medii ale temperaturilor maxime de 22...25 de grade şi ale minimelor de 10...12 grade). Vor fi însă şi perioade caracterizate de o vreme călduroasă, cu valori diurne, în medie regională, de 30...32 de grade şi nocturne de 14...18 grade, în 25 mai şi posibil în jurul datei de 2 iunie, dar şi zile mai răcoroase, cel mai probabil 28 şi 29 mai, când sunt estimate maxime termice de 19...22 de grade.

În perioada 24-26 mai, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, iar aversele vor fi în general moderate cantitativ. Ploi temporare sunt estimate şi după data de 31 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...


pixel