Au fost prinși cu ”drona în sac”. Dronă de spionaj, capturată de sirieni
Autor: Oana Pavelescu | 21 iul 2020, 14:41
Drona Black Hornet 3
Drona Black Hornet 3
O imagine care a fost partajată pe rețelele de socializare care arată presupuse trupe siriene care țin în mâini o dronă de spionaj Black Hornet 3 care a fost capturată în timp de spiona pe teritoriul sirian.

Din ce în ce mai multe unități militare achiziționează astfel de tehnologie miniaturizată pentru strategiile lor de război motiv pentru care nu se știe clar cui aparține drona respectivă.

Aceste mici drone oferă informații caloroase pentru trupe fără ca acestea să fie nevoite să se pnă în pericol și fără să-și dezvăluie localizarea.

Dronele în războiul modern

Imaginea a apărut prima dată online pe 19 iulie și se susține că trupele siriene au descoperit drona Black Hornet 3, cunoscută și sub numele de Personal Reconnaissance System (PRS), în regiunea de nord-est a țării.

Black Hornet 3, dezvoltat în prezent și realizat de FLIR Systems, are o lungime impresionant de mică de șapte centimetri și cântărește doar o zecime de kilogram. Drona este controlată printr-un dispozitiv cu ecran tactil asemănător unei tablete cât și a unui controler manual.

Planul SUA prin care dronele nu vor mai fi doborâte

Drona poate fi trimisă într-o anumită locație folosind un sistem de navigare activat prin GPS sau poate zbura în linia vizuală a controlerului. În modul GPS, drona poate captura imagini de-a lungul traseului său în punctele setate, iar apoi va reveni automat la bază.

Poate să pară mic,dare este utilată cu o sumedenie de opțiuni. De exemplu, are două camere video de zi cu mobilitate completă și o cameră pentru imaginii termice. Pentru zborurile de noapte, toate cele trei camere lucrează împreună pentru a oferi o singură imagine de fidelitate mare.

În ceea ce privește în mod special această dronă, Black Hornet 3 din Siria, nu este încă clar cine o opera. Anul trecut, armata americană a început să folosească aceste drone într-o serie de unități ale sale. Franța, care ajută și ea în regiune, utilizează mai multe variante ale acestei drone, deși nu este confirmat faptul că trupele sale au Black Hornet 3. Se mai știe că și armata britanică a achiziționat Black Hornet 3s doar pentru „cercetare și dezvoltare” și nu pentru utilizarea operațională.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe